Казусът "Томас Кук": Всички туристи у нас ще бъдат извозени

Загубите са за милиони, пресмятат от българския туроператор
26 сеп 2019 09:37, Петя Славова
13
Казусът "Томас Кук": Всички туристи у нас ще бъдат извозени
Снимка: БТА

Туристите, почиващи у нас с обявилия фалит туроператор "Томас Кук" и дъщерните му компании в Германия и Полша, ще бъдат извозени за сметка на българския туроператор, представител на компанията у нас.

Това съобщи Христо Гълбачев - управител на фирмата. По думите му, става въпрос за общо 3950 души, които в момента са настанени в хотели в Слънчев Бряг и във Варна.

Още по темата

"Вчера решихме, че ние ще извозим туристите и ще претендираме пред съответните инстанции. Не можем да оставим клиентите на улицата", обясни Гълбачев пред bTV.

По думите му, загубите, които ще претърпи българският туроператор са за милиони. Той помоли всички засегнати да проявят разбиране в този момент и да имат търпение, докато дължимото не бъде изплатено.

Също така Гълбачев обяви, че в България не са знаели предварително за фалита на "Томас Кук". "Нямахме по-рано предварителна информация и преди точно по-малко от един месец имаше официално съобщение от Питър Фанкхаузер, че в момента преговорите с китайския им инвеститор и с някои други са изключително позитивни и че "Томас Кук" продължава.", заяви още Гълбачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оказва се,че огромни суми хотеиерите печелят само от Томас Кук,а тези,които не ползват Томас Кук? И въпреки това имат 9 процента ддс,реват за привилегии. Колко печели държамата от туризма по морето последните 10 години?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно е, че ще бъдат извозени! Хотелиерите пък още повече извозени!
8
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
За фалита на Томас Кук се знае от година, но Бъл...Еър подписаха балъшки партньорски договор, притиснати от Калинката на минТур минустерството.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не стига, че ДДС -то само за тях е 9%, ами плачат за още! Ние им плащаме рекламата, те давят деца в басейните и ритат туристки по фоайетата. Има си управление на риска, добри практики на услугите и застраховки. Онзи ден една проплака, че ще наложело да вземат кредит??!! Ами всички сме на кредит госпожо! На Запад и у нас големите вериги плащат 30-60 дни след доставката. И то не за услуга, а за продукция и стоки!!!! А тези дори получават авансови суми с почти година предварително! Айде у лево!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що пък за наша сметка ще извозват британските пианици?! Бойко да ги товари на вагони за въглища, по един шут отзад и да не идват повече тука
5
0
 
3
 
! Отговори
Гаранция преди 4 години
Ще бъдат извозени ако си платят.В българия няма безплатен обяд.Тези туристи ще съжаляват че са дошли у нас.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на българския оператор ние ще платим от нашия джоб, в лицето на държавата, вероятно?Искахте повече британски туристи - честити да са ви, и честит фалит на номориет
3
4
 
6
 
! Отговори
Мръсни нихилисти преди 4 години
Загрижени за алкохолизираните британски туристи. А дали българските хотелиери ще си получат парите не ви дреме, а!
2
0
 
10
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До Бирено мече"Извозени" ми звучи натоварени като картофи."Репатрирани" пък е насилствено транспортирани.Трябва да се каже- осигурен им е транспорт.
1
0
 
15
 
! Отговори
Жо преди 4 години
"ИЗВОЗЕНИ"- звучи двусмислено!