Ценова война: "Роснефт" планира ръст на добива на петрол

Руската компания може да увеличи производството си на петрол
10 мар 2020 11:52, Ния Христова
38
Ценова война: "Роснефт" планира ръст на добива на петрол
Снимка: Pixabay

Руската държавна петролна компания "Роснефт" има възможност да увеличи продукцията си веднага, след като изтече сделката за свиване на производството, която беше постигната между организацията на страните износителки на петрол и нейните партньори, пишат от Bloomberg TV Bulgaria, хпозовавайки се на източник запознат с процесите. 

Коментарите са първата руска реакция, след като Саудитска Арабия обяви война на цените на петрола. Руската реакция подсказва, че "Роснефт" ще започне да покачва производството си на петрол най-рано от 1 април. 
 
Източникът твърди, че компанията се е подготвила за всеки възможен случай, както и че има възможност да издържи на текущия спад в цените на петрола. Анализаторите, които прогнозират, че "Роснефт" може да увеличи производството си с 300 хил. барела на ден в рамките на седмица, са много добре информирани.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
В края на краищата.. преди 4 години
Падането на цената на една от основните суровини която пълни бюджета на рашките ще доведе до значително по-ниски приходи в бюджета им. Колко време ще издържи Джуджеландия със значително редуциран бюджет? Последния път когато се пробваха СССР се разпадна ...
32
5
 
0
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До АнонименТехниката и тръбите са купени с долари и евро, Другарю!!! Себестойността на руският добив е голяма в сравнение с този на арабите, норвежците и дори на шистовите находища на САЩ!
31
5
 
0
 
! Отговори
и ся кво преди 4 години
До Анонименкакво си прави сами - коли, телевизори, хладилници, кво ? Айде малко по-сериозно :DОтделно, ще вдигнат добива ли. Елементарна икономика знаем ли.. Като се повиши предлагането, какво ще стане ?
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 5 години санкции, Русия си произвежда всичко сама. Може да прави каквото си ще, понеже вече не е зависима от вноса почти на нищо. Не излязохме много умни като ги научихме да се оправят сами. Сега Китай като си намали производството с 50% заради някакъв вирус или Русия като свали цената на нефта и настава всеобща паника. За съжаление положението е необратимо вече. Ще ни друсат клона и изтръскват джобовете здраво.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
28
2
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
суперайде да видим как ще стане и колко ще издържат всички на ниските цениедно е да говрят закани публично друго е да подържаш бюджет със далеч по високи прогнозирани доходи от петрола
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на мен ми се струва, че бизнес ще спечели от по ниски цени на петрола. Поне тези на които стоките им ще намалеят по себестойност и имат възможност и пазарен дял за увеличение на обемите, без сериозни дългосрочни инвестиции.И още нещо за размисъл. Каква е вероятността, ако бензина падне с 30% да се повиши потребността от използването му с толкоз процента отгоре. По скоро ще пренасочим пари на другаде.
26
12
 
6
 
! Отговори
И ЗАПОМНЕТЕ ! ! ! преди 4 години
НЕ ЖЕЛАЕМ РУСКИ ПЕТРОЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!
25
3
 
5
 
! Отговори
До26 преди 4 години
Тя щото пък Руската не се оцвети в червено с 6.5%
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато си чешате езиците , как Русия ще фалира , днес инфексите на Нюйоркската фондова борса се сринаха с 7 % за половин час, и хлопна кепенците от стах.Та от това дето саудитци и руснаци си ги мерят публично , най-го отнесоха американците.
23
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- важното е, че руснаците си добиват нефта в рубли. Бачкаторите по платформите и кладенци в Сибир взимат заплати в рубли, техниката и тръбите са купени с рубли и им дреме на шапката дали е 65 долара барела или 20... Арабите сами няма да идат на платформа да бачкат, ще наемат индийци, а на индиеца заплатата е в долари... А с долари се купуват и тръбите и техниката за добив на нефт... Роснефт много добре знае каква игра игре, не ги мислете. Важното е, че у нас бензина е 2.20 и сме стабилни.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата изобщо не е до Русия и Саудитска Арабия. САЩ станаха най-големият производител в света (главно заради шиста) и изядоха пазарния дял на другите. СА имат 3 пъти по-ниски производствени разходи от Русия, но дори руските са ниски в сравнение с американските. Сега ще съборят цената няколко месеца и като фалират част от американските и намалят делът им на пазара, пак ще вдигнат цената.
21
13
 
11
 
! Отговори
Дръж се, Вова! преди 4 години
Показаха ти мястото - главатар си на държава суровинен придатък. И дръж рублата, че се е затъркаляла като Колобок по нанадолнището! И гащите дръж :)
20
1
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Някои пък си направиха импортозамещение! Хи-хи-хи, забрави да подскажеш, че няма и да са руснаците!
19
2
 
16
 
! Отговори
Сеир отвсякъде преди 4 години
Всеки може да раздува пропаганда, която надминава по смахнатост и фентъзи романчетата. Сега при тази глобална криза ще се види на практика кой колко здраво си е вързал гащите и от какво са ушити. Важи не само за Русия, а и за Щатите, и за Китай, и за Евросъюза. И ние ще си отнесем яките шамари, но понеже от нас нищо не зависи, остава да се запасим с пуканки и да гледаме как се оправят тузовете. Подсказвам - някои ще загазят много зле. Още подсказвам - няма да са китайците.
18
10
 
19
 
! Отговори
българин преди 4 години
Това за пореден път доказва.Че в световен мащаб.Много неща зависят И от самата Русия!-:) Честито Американофили и наивници мразещи Русия!-:)
17
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МдаТова, че РФ щяла да фалира бяха великите мисли на българските анализатори... :)Българските разбирачи са толквоа велики, че не можаха да предвидят, че в Перник няма да има вода, обаче предвижтат световната борса, ръйш ли.
16
0
 
9
 
! Отговори
До16 преди 4 години
Какви "опорки" те гонят,ти предполагам караш автомобил,нямали да те Устройват цени на около 1.6-1.8 лева за литър гориво?
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Блягодаря ти... Толкова не се бях смял отдавна... :)))
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има раздвижване сред рубладжийската общественост. Спуснаха им опорки, заваляха и статии. Коментарите и минусите скочиха!