Като за последно: Моловете се препълниха преди да затворят

Големите намаления не са спирали
24
Като за последно: Моловете се препълниха преди да затворят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Месец след като отвориха врати, моловете и търговските центрове отново затварят. Възползвайки се от последните им работни дни, клиентите се отправиха към магазините в търсене на изгодни оферти.

"Виждам повече хора. По принцип всеки ден съм тук по работа в мола. И днес, и утре ще бъде лудница. И това е, защото затварят, ако не се затваряше, нямаше да има толкова хора", споделя работещ в мол.

Дните аванс преди затварянето обаче не са достатъчно време за реакция, казват търговци. А големите намаления не са спирали.

"Просто парите ни са обърнати в стока и тази стока нямаше кога да се продаде. Търговските месеци - декември и януари, бяхме затворени. Сега точно започнахме да зареждаме нова пролетна стока, отново ни затварят. И тази пролет ще ни остане стоката", посочи Венцислав Николов от Българска Ритейл Асоциация (БРА).

Търговците казват, че само в началото на февруари са имали няколко силни и обнадеждаващи дни, но въпреки това работят на загуба.

"То ако за 10 дни можеха да се оправят нещата, да бяхме стояли още 10 дни затворени преди това. Това е абсурд. Това са просто приказки за наивници", смята Николов от БРА.

Търговците признават, че има несигурност, а служителите са недоволни, защото отново трябва да излязат в неплатен отпуск, а помощта от държават ще получат след месец и половина.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: молклиенти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво така трябва да бъдепотреблението движи икономиката
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте и Изпълнявайтекойто не иска в Индия там който не носи маска 10 пръчки по дупето на място
18
1
 
1
 
! Отговори
113 преди 3 години
Мало умни те спазвачи зо м бирани,поспокойно ли ще ви е ако се заразите в кауфланд докато купувате долнопробен салам на промоция или докато сте в автобуса с маска и на гъ за , Бах тая стахотия със смъртност под процент. Да тежко се кара от някои, но за щастие не се мре толкова колкото ви се иска из род и мразещи и себе си дето тормозите хората с тъпотиите си.
17
4
 
4
 
! Отговори
реалност преди 3 години
сичкото селяне у моло .
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моловете (не знам защо изобщо ги наричат така) са нещо, от което няма нужда и не затворени ами съборени до основи трябва да са. Големи европейци, голямо нещо. Два по един нямат в джоба, ама за молове ревът. Ганьооооооо, ***. Пр0ст си беше и пр0ст си остана.........
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете да носите маски, не се излагайте, хора!!
14
12
 
26
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Научете се да си носите маските правилно, *** прости!!!!!!! Всеки 2-ри се прави на татикат с маска като лигавник!!! И персонала и клиентите и всички!! И на мен не ми е удобно , и на мен не ми се носи, и аз искам да дишам нормално и да си показвам красивата мутра , ама я нося , както трябва!!! Всички са големи тарикати, мрънкачи- един пълен локдаун ни трябва, навън само с смс! Ние оправия нямаме! Племе!
13
5
 
6
 
! Отговори
az преди 3 години
Простите сеирджии излезнали като за последно. Зяпайте ги на снимката горе на какво мязат.
12
10
 
16
 
! Отговори
венци преди 3 години
Затварянето е заради изборите.Айде да не се правим на луди.Още от миналата година се знаеше.Просто Боко Тиквата иска да опорочи изборите.Май още на 4 -ти вечерта ще му напукаме канчето насред НДК.
11
11
 
20
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Това се нарича Дарвинов подбор.Колко ли *** трябва да си да си рискуваш живота за ненужни парцалки?! Е, простотията не оцелява.Естествен подбор.
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това се нарича простотия. Или веднага ги затваряш, или изобщо не ги затваряш. Джъмбо Практис, Технополис, моловете ще се пръскат сега два дена по шевовете, пък после затвори. Какъв е смисълът? Никакъв.
9
5
 
4
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Да ви кажа честно,от платените *** които вършеят тук,ми се повръща вече,и спирам изобщо да влизам тук.
8
9
 
22
 
! Отговори
Бре, бре преди 3 години
Бре, нали болшинството ревеше, че заради затварянията нямат пари, че сме най бедните в ЕС ! Е, питам аз , кото нямат пари и са бедни, защо моловете и кръчмите са пълни, А ?! На нашата нация и липсва не само социална, но и всякаква култура. Все някой друг ни е виновен.
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от платени коментари.
6
7
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
може да ви изглеждам като абориген в центъра на Ню-Йорк,но:..Какво ще да рече това "МОЛ" ?и "мол" ли е,или е "м.о.л." ?..некой "моладжия" наясно ли е на какво са кланя в покупките?..Или нема значение,важното е да пълним "количката"?
5
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът нямя да свърши, ако моловете не работят. Заради такива бройките ще скочат пак до небето. Разхождали се в мола. Чудно място за разходка.
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви честита простата Тиква. Айде заключвайте сега и бегом вкъщи. Месеци наред му се подмазвахте, сигурно е имало и подаръци за шкафчето, тъй че не ми е жал за собствениците на молове. Жалко за работещите там, които пак остават без пари.А иначе отдавна, още миналата година беше ясно че целта на управляващите е точно преди изборите да има затваряне. Който не е загрял това и се сеща защо, той задлужава да продължат да го мачкат
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eй заради такива като интервюираните са рестрикциите и страдаме всички. Не маски, а лигавници носят. Дори и пред камера не им пука.
2
9
 
46
 
! Отговори
Бобо преди 3 години
Уж народът беден, пари нямало, гладни умират по улиците, а то моловете фул, че затваряли за малко ???? Половината народ до Занзибар и Доминикана на почивка, автомобилите по улиците като от автосалон в Дубай???? Ама пари няма? Що така ? Нещо 2+2 не е 4.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте ми го бил ГЕЙтс да останем само двамката насаме,обещавам и косъмче няма падне от главата му!!