Как ще се развие криптопазарът до края на годината?

Коментар на Борис Петров, финансов анализатор
25 юни 2021 21:45, Анисия Иванова
22
Как ще се развие криптопазарът до края на годината?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Едновременно съществуване на национални и децентрализирани дигитални валути ще е много трудно. Централните банки са доста агресивни, когато става въпрос за намеса в техните действия. Ако те имат дигитална валута, криптовалутите са конкуренция, която трябва да бъде избутана. Такова мнението изказа Борис Петров - собственик на FXTrading и финансов анализатор в Admirals, в ефира на предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

Водещата криптовалута биткойн е под натиск от април насам, когато беше достигнала рекорден връх от близо 65 000 долара. По-рано тази седмица биткойн премина под границата от 34 000 долара и докосна 28 800 долара, с което изтри ръста си от началото на годината.

Борис Петров е на мнение, че главна причина за спада е свръхкупеното състояние на биткойн.

"Този пазар беше изключително пренаселен, което вещаеше корекция. Тя обаче съвпадна с натиска от страна на регулаторите, които в развиващите се пазари са със сериозен дял при биткойн. Видяхме особено силен натиск в Китай, Индия, Турция".

От думите на госта стана ясно, че властите в Китай имат ресурсите и лостовете да притиснат до стената криптопазара.

"Китай пусна в тестова фаза своя дигитален юан, който е директна конкуренция на сегашните криптовалути. Пекин започна с действията. Най-големият доставчик на машини за копаене на крипто Bitmain преустановява своите продажби".

Друга тема от разговора бе свързана с това как ще се развие криптопазарът през лятото и до края на годината.

"В момента имаме сигнали, че удряме дъно между 28-29 000 долара за брой. Отскочихме преди няколко дни от тази зона. Не може да се говори за ентусиазъм, настроенията остават доста негативни около този пазар. Причините са натискът от страна на регулаторите, спиране на помощите за безработицата, както и индикациите, че се доближаваме до висока инфлация. Слизането до 20 000 долара е най-вероятният сценарий", прогнозира той.

"Ако натискът от страна на регулаторите продължи и си припомним 2018 г. когато биткойн загуби 85% от стойността си, трябва да очакваме на нива около $10 000. При подобряване на фундаменталната картина, може да видим отскок около $20 000 за брой", допълни още гостът.

Борис Петров коментира, че е необходимо да се намали волатилността при тези активи, за да започнат по-традиционните инвеститори да припознават криптовалутите.

Целия разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой луд ще предпочете централизирана валута пред децентрализирана, как точно инфлацията ще свали цената на лимитиран актив и въпреки че банките наистина не харесват криптото, те просто нямат избор или ще се примирят, или ще изчезнат особенно в сфетата на DEFI. Тоя не ми се струва да е много експерт.
19
1
 
2
 
! Отговори
баба Гица преди 2 години
Продавам външния кен.еф за един биткойн .Ама в брой щот тука на село нямаме нет .Нали сега поскъпнали имотите та койт го земи щи е на далавера .
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говорете си... Миналата година по това време, панелка в Младост струваше 15 биткойна, сега същата струва 5. Догодина по същото време вероятно ще струва 2.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До края на годината не знам но до две години ще е НУЛА !!!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ги плещи без да знае на кой свят е.НЯМА дигитални валути все още !!!!Ще има когато Китай, ЕС и САЩ пуснат такива.Сега има нЕкви ЖЕТОНИ дето разни балъци си ги разменят но това скоро ще свърши.Вече са готови програмите на правителствата които ще ИЗТРИЯТ крипто-жмеловете за една нощ...........ЗАПОМНЕТЕ шушумиги !!!
15
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Здравей, Нострадамусе!
14
0
 
0
 
! Отговори
така че преди 2 години
бели черни ще ти преча цял живот
13
1
 
0
 
! Отговори
радвам се преди 2 години
че вече се знае кой кой е сега просто участвам в инценировка на самоубийството на сина ми самоубийство в кавички и не си вьобразявай че можеш да ми говориш на ти
12
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 2 години
нямам кола но ти пьк имаш кошница и кола си имаш луда помийо
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оле, купих на 60 хиляди. Дадоха един богат по телевизора с хубава кола, и аз искам такава кола. Сега ще продам на 30 хиляди, за да не стана беден.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днешните пирамиди и фараони са невидими и неуловими.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биткойнът е обезпечен с дрога и всички активи на наркокартела.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инфлацията удари биткойна.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биткойнът е обезпечен с престъпления, нелегални сделки, дрога, поръчки и всички активи на криминала..................
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борко, Боркооо...и ти си на хранилката, ама хайде, давай си мнението...
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това момче нищо не разбира от криптовалути и пазарите им. Следва възстановяване , а не спад
4
0
 
0
 
! Отговори
те така преди 2 години
ще се развие https://facebook/watch/?v=337442084652817
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"висока инфлация" щяла да свали цената на Биткойн?! Това момче го е шибнал много силен ток за да говори такива глупости! Я да покаже каква кола кара да го видим колко разбира?
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво точно има да припознава традиционния инвеститор в *** койни:) В тях няма никаква реална стойност, всичко е 100% спекула и всякакви други нелегални транзакции.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дигиталния йоан бил конкуренция на крипто валутите? Тоя бил финансов експерт и анализатор. Помощщщщ Как йоана е конкуренция на крипто валути, като Ada , Xrp, Eth , Uni , Dot и тн ? Ще си купя йоан ли:))) Второ цента на Йоана може ли да се вдигне 400% ?:)) Това е нелепо изказване

Спонсорирани публикации