Продължава сагата с новото ръководство на ББР

МИ обжалва временно спиране на вписването му в Търговския регистър
22
Продължава сагата с новото ръководство на ББР
Снимка: БГНЕС

Министерството на икономиката се присъединява към обжалването на решението на Софийския градски съд (СГС), с което в петък беше временно спряно вписването в Търговския регистър и РЮЛНЦ на новите Надзорен и Управителен съвет на Българската банка за развитие (ББР).

По-рано днес ББР оспори пред Софийски апелативен съд спирането на вписването на новите членове като незаконосъобразно.

Същевременно днес беше подадено и ново искане за вписване на одобрените от БНБ членове за Надзорен и Управителен съвет на ББР в Търговски регистър и РЮЛНЦ. Още преди 2 седмици Българската Народна банка одобри новия Устав на ББР, според който съставът на двата съвета може да бъде от три на седем членове. Така, независимо от подадените жалби от старите членове, в Управителния съвет на банката трябва да се впишат Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев, а в Надзорния съвет влизат Валентин Михов и Васил Щонов, посочват от Министерството на икономиката.

Същевременно договорите за управление и контрол на освободените членове на двата съвета са вече прекратени и те не могат да ръководят дейността на служителите на банката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ббр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
2
 
! Отговори
12345 преди 2 години
До Анонимен Болни болшевишки мозъци!
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали уж имало разпределения на дела. А една и съща съдийка се пада да гледа делата на ББР, Автомагистрали и Александровска. Естествено спира назначаването на нови директори. Как се случва това?
16
9
 
13
 
! Отговори
Бокови боклуци преди 2 години
Скоро ще ва изчегъртами заедно с Босса ви Чекмеджан
15
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ раздадоха 800 милиона на 8 фирми с техни хора. кокалът не се пуска толкова лесно, все още имат влияние
14
9
 
10
 
! Отговори
Гост преди 2 години
За какво обжалване става въпрос от страна на членове на Надзорния и Управителния съвет? Те не могат да бъдат страни по този спор.. Съдийката да бъде върната да вземе изпита по търговско право...
13
15
 
21
 
! Отговори
Бой за тях преди 2 години
Мутрите от герб заедно с продажна та съдебна система съботират промените и държавата....
12
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директна банка за финансиране на дългосрочни проекти, бе необходима. И тя бе направена. Сега основните празни приказки са, що не финансирала малък и среден бизнес и стартъпи. Това е неумие.И съдебната система да се взема в ръце и да стопира разрушаването на държавата. Дори и назначените министри, носят отговорност за действията си.Не може да чупиш парични потоци, докарва до фалит държавни предприятия, само заради политически амбиции.Има граница, с преминаването на която, трябва да се заеме съда
11
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7 Киро Харварда, както и спецовете по фалити и източване на ДДС-министър Василев, и охраната му Спецов, са тук, за да печелят, а не да работят за държавата. Спецов има бизнес в Дубай, който не е обявил. Василев има да връща 6.7 млн паунда, ако сега не си ги "даработи", кога. Но това си има цена, трябва да изпълняват зададените им от Божков и Радев, "задачи". Божков си плати преврата, сега чака да му върнат услугата.
10
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марионетките в кабинета на Радев, подготвят ББР, за свой фонд, от който да харчат пари, без да отговарят за това. Смяната на ръководството на ББР, и назначението на руския човек Валентин Михов, който е работил на отговорен пост в руската Сбербанк, подсказва, че там ще нахлуят мръсни руски пари, с подставени фирми и лица, което ще доведе до фалита на ББР, също както стана с КТБ.
9
0
 
13
 
! Отговори
Кико преди 2 години
За пустата пара,какво става ей!
8
5
 
17
 
! Отговори
Мутри вътре преди 2 години
Охооо, вкарват в ръководството мафиота Валентин Михов. Браво. Нека източването на ББР започне сега.
7
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко друго правят само изборите не са пипнали. Машините за чужбина още не са пратени, изобщо едно големо нищо. Но сменяме всеки и всичко поголовно с наши хора.
6
11
 
26
 
! Отговори
Другаря преди 2 години
Харвард, си противоречи , гледах негово интервю в което той каза ,че съдебната власт е независима и той е доволен от това. Тоест ако съда си е свършил работата , но не в полза на шушумигите назначени от БЕЗПОЛЕЗНОТО парвеню радефофоф решението е незаконно . Това нищожно министърче трябва да си подреди приоритетите или да потърси лекарска помощ от специалист по ментално здраве.
5
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Кери!
4
12
 
21
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Калинките на Радев продължават с фигурантска упоритост да се занимават с неща, които не са тяхна работа!
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо, време не остана. Трябва да се папа.
2
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само с дръзновение не става. Трябва и акъл. Има си устави и процедури. Всичко друго е беззаконие.
1
6
 
19
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Не става така министър Петков!Мъчиш се о ти да си отличник както трипто, но не става! Не бива и не трябва изпълнителната власт да се месив работата на съдебната!