Сдружения: Строежът на "Хемус" може да се ускори и ще е по-евтин

Искат ново проектиране на участъка Дерманци - Велико Търново
7 юли 2021 21:54, Анисия Иванова
33
Сдружения: Строежът на "Хемус" може да се ускори и ще е по-евтин
Снимка: БГНЕС

Граждански сдружения настояват незабавно да бъдат спрени строителните дейности и да се проектира наново участъкът Дерманци - Велико Търново от магистрала „Хемус“. Според тях строежът може да се ускори и ще е по-евтин.

На пресконференция те представиха изготвени алтернативни проекти, съобщи БНР.

Още по темата

"Има готови проекти с два пъти по-добри параметри и участъкът, който се изпълнява сега, с тези средства, затова време магистралата можеше да подмине възела между Ловеч и Троян. И хората, които пътуват София-Ловеч, ще стигат до Ловеч за два пъти по кратко време, отколкото по трасето на тази магистрала, която освен това преминава в една доста екологично ценна територия", обясни арх. Димитър Димитров от сдружението „Граждани за устойчиво развитие“.

Той настоя още и за обновяване на транспортно-комуникационната система на София, включваща метрото и железопътната инфраструктура, която по думите му е неефективна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Теая новите немогат да се примирят че няма да могат да откраднат нищо от хемус и са готови да я спрат и да я проектират наново само и само да намажат пари. Ужасно грозно е това. Никой не мисли колко е важна за северна България
29
0
 
10
 
! Отговори
Не ги ли е грях преди 2 години
Лично познаваме "експертността" на арх. Димитър Димитров! Бяхме негови клиенти в започнати 4-5 сгради- всичките незаконни, нито една не завърши, а тази на пл. Македония дори беше разрушена като опасна. Естествено, не върна взетите пари и е осъждан два пъти за измама. Няма един завършен проект или построена сграда, но ходи по студията акъл да дава!
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започнаха кьорфишеците след всяка смяна на властта. Парите за проектиране са платени, договорите за изпълнение са сключени, комисионите са взети. Сега всичко наново. Нов проект, нова сметка. Неустойки по договорите за строителство. Нови комисиони за новите управляващи. Въпросът е, кой плаща музиката?
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това сдружение явно не е на ясно, че магистралата не е до Ловеч и Търново, а до Варна. Освен това е проектирана да бъде удобна и за значително по-големите Плевен и Русе. Тези ако искат да си направят частна магистрала по сегашния път и после да си събират такси.
26
3
 
20
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
До Неее- Как направи инспекцията? С бинокъл от разстояние ли? Сигурно си пътен инженер може и от вируси да разбираш и от икономика абе явно си всичкознаещ като всички българи.
25
22
 
21
 
! Отговори
Неее преди 2 години
Гербаджийска *** дращи из този форум. Добре ще е ако ви плащат, ако ли не сте пълни ***. Инспектирах строежа лично. Метат чакъл направо върху чернозема. Година след пускано ще бъде на вълни. Милиардите откраднати, а *** герберасти ще дращят по форумите-безплатно.
24
8
 
41
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Сдружения от некадърници изплуват от мъглата. Къде бяхте преди с гениалните си планове-нали е имало обществено обсъждане за всеки проект?!?! Аман от дървени философи и нищоправци в тази държава.
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това реване не е без нищо! Жалба за парички!!
22
8
 
8
 
! Отговори
Бунтата преди 2 години
Каде Божков дава пари за купуване на гласове,за да ида и на мен да даде!!!!Досега само една партия ми е дала,ама вече се *** здраво и отива на кино!!!!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде да не променят трасето, че тази пара дето е дадена досега ще отиде на вятъра. Щом може и по-бързо, ами хайде забързайте се де! 6 км тунел към Лариса направен за 3 години, а тунел Железница до Благоевград за 3 години, доникъде.
20
1
 
38
 
! Отговори
Към Дъното преди 2 години
Аз пък винаги съм знаел, че тази държава можеше да се създаде на друго място от хора които не са толкова злобни и завистливи. Никога няма да се оправим.
19
17
 
52
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Ами направете я бе некадърници прости!Тридесет години нищо,само обещания.Герб започнаха да я строят и една камара *** почнаха:''ама тя може да е по евтина,ама може да минава по друг маршрут,ама тя няма това ,няма онова'.Аман от некадърници.Догодина я завършете до Търново,щом сте такива отворковци.
18
5
 
44
 
! Отговори
Да бе, преди 2 години
щяла да бъде "два пъти" по-бързо! Да не би да са от онези, които са накупили имоти и са се надявали магистралата да мине от там! Или фирми , кого са се надявали да рекетират с обжалвания, и не им е минал номерът ?Какво стана със сметките на Автомагистрали, още ли са блокирани?Или ще я караме на " ...пари нема, действайте"?
17
2
 
40
 
! Отговори
KOKo преди 2 години
Дерманци - Плевен е на 50 процента направена, Плевен Летница около30 процента, само и......и или купени могат да говорят това.
16
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо да, точно така! Спрете дори вече проектираните и започнати лотове и ги направете през друго място! Хахаха гаранция ще стане по-бързо! Сигурно към 2039 ще е готова! Смехотворно е!
15
2
 
27
 
! Отговори
Мен преди 2 години
А тоя кой беше?
14
12
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готов проект за магистрала, платена предварително. Само мръсни злобари, мразещи България може да спрат всичко. Някой държи това да стане изостанала държава, без развитие.
13
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, защо чак сега се сетиха тия сдружения, след като от ГЕРБ започнаха да го правят.
12
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София не е България, помислете и за другите населени места!
11
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им се хващаме на. Лакърдиите на тези Отечествено Фронтовски сдружения за кражби и банкети с народна пара.

Спонсорирани публикации