Сдружения: Строежът на "Хемус" може да се ускори и ще е по-евтин

Искат ново проектиране на участъка Дерманци - Велико Търново
7 юли 2021 21:54, Анисия Иванова
33
Сдружения: Строежът на "Хемус" може да се ускори и ще е по-евтин
Снимка: БГНЕС

Граждански сдружения настояват незабавно да бъдат спрени строителните дейности и да се проектира наново участъкът Дерманци - Велико Търново от магистрала „Хемус“. Според тях строежът може да се ускори и ще е по-евтин.

На пресконференция те представиха изготвени алтернативни проекти, съобщи БНР.

Още по темата

"Има готови проекти с два пъти по-добри параметри и участъкът, който се изпълнява сега, с тези средства, затова време магистралата можеше да подмине възела между Ловеч и Троян. И хората, които пътуват София-Ловеч, ще стигат до Ловеч за два пъти по кратко време, отколкото по трасето на тази магистрала, която освен това преминава в една доста екологично ценна територия", обясни арх. Димитър Димитров от сдружението „Граждани за устойчиво развитие“.

Той настоя още и за обновяване на транспортно-комуникационната система на София, включваща метрото и железопътната инфраструктура, която по думите му е неефективна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам да построим две успоредни магистрали Хемус. Една по трасето което ВЕЧЕ се строи и една по трасето предложено от това гражданско сдружение. Колко мегдан за подкупи ще се отвори бедна ви е фантазията :)))
9
2
 
52
 
! Отговори
Н преди 2 години
Всеки иска магистралата да мине до неговото село.
8
3
 
53
 
! Отговори
още преложения преди 2 години
Аз се чудя, как никой от В.Търново не е поискал, магистралата да минава през града и ако може да сложат два-три светофара, ей така да разбереш къде минаваш, да хапнеш нещо и т.н.
7
21
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой спря Хемус ли? Бабето го спря и даже дръпна 500 милки, които ББ остави в специална сметка за строежа на магистралата.А на снимката виждате онзи прословутия еднокилометров мост, които се строеше без проект. Вижте в тубата клипове отпреди месец два колко народ работеше и какво мъртвило е сега само с охраната. Така де, ще се изчегърта тази магистрала!
6
39
 
24
 
! Отговори
Брат Вурст преди 2 години
Никой не може да планира последните половин милиярд километра от магистрала Хемус, по-добре от генерал-адмирал борисов.
5
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде бяха тия хора преди 5-10г, защо чак сега го казват. Смисъл - аз се сещам за един още по-добър вариант. 4 пъти по-евтино и 10 пъти по-бързо. Ама ще го кажа като се построи магистралата напук на всички :D :D :D
4
28
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбрах кой спря Хемус при положение, че е платена бе Боко? Или тия фирми работят само когато ти им кажеш май?
3
6
 
73
 
! Отговори
Stiling преди 2 години
Е това е браво! Сега изплуваха разбирачи и дай да спираме строителството да препроектираме, да отчуждаваме други имоти да чакаме ново разрешение за строеж. Тоест след 5 или 6 години пак да почнем да строи сначале. А може и да разрушим това дето е направено та да стане ПО УБАВО НОВОТО КАТО С ДЕТСКАТА БОЛНИЦА. САМИ СИ ПРЕЧИМ НИКОЙ НЕ НИ Е ВИНОВЕН! ЛОШ МАТЕРИАЛ!
2
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тая държава най-много си пречат хората. Тамън почнаха детската болница и разни здружения я спряха, сега след 5г евентуално може и да има. С Хемус ще стане същото. Струма сума време заради зелените не става. Ощо взето всички много разбират и искат задължително да е на тяхното, и накрая нищо, една кола не ни дадоха да правиме......
1
8
 
72
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Хора, които през живота си кучешка колибка не са построили, дават акъл как да се строи магистрала.