ДАНС изисква от заведенията да имат "План за борба с тероризма". БАЗ и СЗБ: Безумие е!

Подкрепяме борбата с тероризма, но не смятаме, че сме водещи в нея, твърдят ресторантьорите
10 юли 2021 17:58, Анисия Иванова
132
ДАНС изисква от заведенията да имат "План за борба с тероризма". БАЗ и СЗБ: Безумие е!
Снимка: БГНЕС

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват искреното си възмущение срещу стартиралите проверки за наличието на  "планове за антитероризъм“ от страна на ДАНС.

Не стига, че сме притиснати до ъгъла и едвам оцеляваме, а сега ни гонят и за антитерористични планове, които, видите ли, ние сами трябвало да съставим, се казва в позиция на БАЗ и СЗБ, разпространена до медиите.

"Нито сме терористи, макар че вече започваме да имаме съмнение дали не ни считат за такива, нито антитерористи. Откъде накъде заведенията трябва да съставят план за борба с тероризма, с каква компетенция да го направят, че и да бъдат проверявани дали има такъв, и дали го изпълняват?

Считаме това за пълно безумие и нарушение на гражданските ни права. Държавата трябва да се опитва да помага на малкия и среден бизнес, а не да го мачка със странна нормативна уредба, която му вменява дори задължения да се бори с тероризма.

Не е ок и ние не сме съгласни с тази недомислица, която за съжаление не е единственият пример за приети безумни и ненужни нормативни актове, затрудняващи, а в някои случаи дори и спиращи работния процес в обектите. Очакваме от отговорните институции да се самосезират и да потърсят диалог с представителите на бранша, за да можем да поправим заедно нередностите!

Подкрепяме борбата с тероризма, но не смятаме, че трябва да ни се вменяват задължения да бъдем водещи в нея. А случаят не е частен и не става въпрос само за заведенията. Множество фирми и структури са принудени да съставят "план за борба с тероризма", след което подлежат на проверки дали имат такъв.

Не ни/ви се вярва, но е факт", става ясно от написаното.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
2
 
! Отговори
Секс Терорист преди 2 години
Тероризмът е като сексът: някои таковат с гандоми и гепат я трипер, я СПИН. Други, като мен и братчеда, караме на голо, одъртяхме и нивгъш не са ни прокапвали керемидите. Та така и с имунизациите. Живейте си живота и квото ни е писано. Напълниха населението с отровни препарати, нихнатa... Не им стига ковид-тероризма, но и реален тероризъм турнаха в тюрлю гювеча. Да се пържат в Ада дано!
95
0
 
4
 
! Отговори
Да попитам само преди 2 години
Като имаше план за борба с пандемии с какво помогна за Ковид-19?Борисов като обяви,че дюнерджийниците ни пазят от терористични актове,как гръмна на Сарафово бомба?Логиката му беше,че им давал да работят и те за да не ги затворел щели да докладват.План?Какъв план?Това да не е евакуация при пожар или земетресение?!Какъв план ще предпази едно заведение,ако вътре влезне някой самоубиец с колан взрив,извика:''Аллах акбар'' и се гръмне????!!!!Защо ДАНС вменяват задълженията си на ресторантьорите?!
94
0
 
8
 
! Отговори
Анти Терорист преди 2 години
Какви терористи ви гонят. По-напред се справете с ГЕРБ, ИТН, ДПС, БСП и другите айдуци. Пред тях тероризмът и терористите приличат на деца от детската градина. То затъ ква ли полза от ДАНС, от полиция и от разузнаване, в което са натъпкани верните во крове генерал-пенции и подобни иб.рикчии, подковани в съветски морал и демагогия.
93
1
 
6
 
! Отговори
Скандинавец преди 2 години
Дискутирам с нашенци в Малмо и всички сме доста учудени, че в България през последното десетилетие стават много странни неща: всеки разбира от политика, от разузнаване, от чуждо присъствие, за кого да гласува - или не, как да се оправи в живота... България има доста странен президент и още по-загадъчен мин.-председател, началник на милицията, който е и крадец и още много, много странни ситуации. Организирайте се на изборите. От моите приятели НИКОЙ няма да гласува за ГЕРБ, БСП, ДПС, ИТН.
92
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кръчмаритр да излезнат от пещерата и да се включат активно в обществото, като граждани, не само да се чудят как да крият данъци и осигуровки.
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обучение за сметка на държавата, т. е. безплатно за кръчмарите ще им пасне отлично, на далавера ще са. Някон да не си мисли, че ще има стрелба с... лък или нещо подобно!? Или с пистолет!? По-скоро как да се реагира при случаи на опасност, оценка на ситуацията, връзка с МВР. 'щото то на нас нищо не може да ни се случи,' щотомсме велики;) И най-вече на "наши" хора;)
90
1
 
7
 
! Отговори
SS преди 2 години
Виц ! Курс по самозащита за жени. Идва мускулест мъжага и казва : Скъпи дами в курса ще ви научим на ръкопашен бой,как да боравите с оръжие,да стреляте ,да карате екстремно автомобил и да се изплъзвате от преследване.Една блондинка вдигнала ръка.Ами ,ако все пак изнасилването е неизбежно ? Е ще се отпуснете да може да ви хареса- казал инструкторът!
89
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 2 години
Всяка сервитьорка трябва да е с големи бомби. Твърди и неувиснали. Само така може да се пребори световния тероризъм.
88
0
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
За да се изисква подобен план или има опасност от терористична заплаха ( което е много притеснително) или да се оскубе населението като се даде бизнес на едни наши фирми и хора който срещу заплащане ще изготвят подобни планове.
87
1
 
4
 
! Отговори
що за лудост преди 2 години
Ето ви един план: 1. Набери 112. 2. Набери 112. 2. Набери 112. Чисто и просто като къпан полицай.
86
3
 
10
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
подгответе са за новата власт на славчо и тошко.. итн??
85
1
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
Какво трябв да има тоя план за борба с тероризма.Какъв да бъде ? Някой знае ли ,че и аз съм в недоумение ? Доколкото подразбирам Как да запазим клиентите живи или как да ги евакуираме ако гръмне бомба ? Това ли е ?
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то е лесно-вадят от алкохол ментето и ланските пръжоли и руска салата и с добра дума са обезвредени
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Терористите в дъжавата ще ви избодат очите, вие по ресторантите сте тръгнали да ги търсите.
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ден 11. Не мога вече, аман от тоя керосин...Ден 12. Исках да се предадем. Не ме пуснаха. Заложниците казаха, че ще ме набият ако опитам пак да се предам. Пак пихме керосин.Ден 13. Помощ! Някой да ме измъкне от тук!
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ден 6. Цял ден търсихме къде сме забутали самолета. Накрая го намерихме и го продадохме. Изпихме парите.Ден 7. Чакаме да дойде анти-терористичната бригада. Обещаха да донесат още водка.Ден 8. Снощи изпихме всичката водка. Сутринта ни беше лошо. Дойдоха медицински екипи. Донесоха спирт. Леко подобрение.Ден 9. Дойдоха някакви хора. Казаха, че са заложници. Нищо не носеха. Разменихме ги за водка.Ден 10. Превзехме склада с гориво на летището. Керосина има отвратителен вкус.
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
един път летях с няква италианска линия. "стрюардите" /мъже/ особено единия имаше такива мускули, жили и вени, вратле и прическа на командос. понеже беше почти-празно не издържах да не го избързикам че сигурно от чашите е заякнал толкова.
79
1
 
7
 
! Отговори
Дневник на терорист преди 2 години
в Русия:Ден 1. Хванахме заложници. Барикадирахме се. Пихме с всички.Ден 2. Пак пихме с всички. За малко да умра.Ден 3. Ударихме по няколко бири за махмурлука. Поискахме откуп: самолет и за всеки заложник по каса бира.Ден 4. Властите дадоха каквото искахме. Изпихме пивото. Заложниците не искат да си тръгват. Трябва да продаваме оръжието, няма бира.Ден 5. Дойдоха специалните части. Разменихме гранати за водка. Напихме се всички.
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво сато имат план ? Терориста от Сарафово беше спрян случайно 2 часа след атентата и в куфара му намерили само с... е..кс играчки. Ако има спящи клетки като се събидят ни план ще ги спре ни гявол. Всичко е отчитане на дейност заради изисквания на ЕС. А те вместо да пращат плана за възстановяване търсят под вола теле.
77
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ДАНС ако не знаят да им кажа.... борбата с терористите се води преди да влязат в заведенията. Като влязат, вече никакви планове не помагат...