ДАНС изисква от заведенията да имат "План за борба с тероризма". БАЗ и СЗБ: Безумие е!

Подкрепяме борбата с тероризма, но не смятаме, че сме водещи в нея, твърдят ресторантьорите
10 юли 2021 17:58, Анисия Иванова
132
ДАНС изисква от заведенията да имат "План за борба с тероризма". БАЗ и СЗБ: Безумие е!
Снимка: БГНЕС

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват искреното си възмущение срещу стартиралите проверки за наличието на  "планове за антитероризъм“ от страна на ДАНС.

Не стига, че сме притиснати до ъгъла и едвам оцеляваме, а сега ни гонят и за антитерористични планове, които, видите ли, ние сами трябвало да съставим, се казва в позиция на БАЗ и СЗБ, разпространена до медиите.

"Нито сме терористи, макар че вече започваме да имаме съмнение дали не ни считат за такива, нито антитерористи. Откъде накъде заведенията трябва да съставят план за борба с тероризма, с каква компетенция да го направят, че и да бъдат проверявани дали има такъв, и дали го изпълняват?

Считаме това за пълно безумие и нарушение на гражданските ни права. Държавата трябва да се опитва да помага на малкия и среден бизнес, а не да го мачка със странна нормативна уредба, която му вменява дори задължения да се бори с тероризма.

Не е ок и ние не сме съгласни с тази недомислица, която за съжаление не е единственият пример за приети безумни и ненужни нормативни актове, затрудняващи, а в някои случаи дори и спиращи работния процес в обектите. Очакваме от отговорните институции да се самосезират и да потърсят диалог с представителите на бранша, за да можем да поправим заедно нередностите!

Подкрепяме борбата с тероризма, но не смятаме, че трябва да ни се вменяват задължения да бъдем водещи в нея. А случаят не е частен и не става въпрос само за заведенията. Множество фирми и структури са принудени да съставят "план за борба с тероризма", след което подлежат на проверки дали имат такъв.

Не ни/ви се вярва, но е факт", става ясно от написаното.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
12
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
В съзвучие със световната глупост предлагам, ресторантите да разработят инструкции за кратък междузвезден полет /дестинация по избор/ като предвидят обобщени мерки по опазване на космическото пространство от въглеродни емисии.
15
9
 
5
 
! Отговори
Житомиров преди 2 години
Не знам дали данс са забелязали ама Тиквондел вече не е на власт и скоро май няма да се върне , а и изобщо няма да се върне. Ще се пенсионира преждевременно и ше послдва мадридския крадец, който го вкара в политиката.
14
6
 
13
 
! Отговори
Що ревете сега преди 2 години
Еми така е, служебното правителство назначи нов шеф на ДАНС, това е първата му главна задача, терора и тероризма в заведенията, що ревете, нали искахте изчегъртване на старите, ето ви нови
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
явно се готви нещо от бежанците
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквайте и камерите да ви изключат, че да не снимате как Узунов взема пликове с подаръци или пари.
11
2
 
7
 
! Отговори
Антон Тодоров преди 2 години
Препоръчвам ви книгата "Шайка", която лично написах преди да се присъединя към нея.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДНес е 10 юли. Утре е 9 септември. До дни ще видите кон боб яде ли-mагаре трева пасе ли..
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
изглежда искат да унищожат бизнеса и да го дадат на корпорациите, ковид явно не успя да ги смачка, и сега търсят други опции как да ги унищожат
8
0
 
13
 
! Отговори
Самоуправство преди 2 години
Какъв е плана ви за борба с тероризма? -- Ми ей тука на сервитьорката сме и дали един калашников, а зад бара имаме РПГ и бронежилетки.
7
0
 
22
 
! Отговори
No Coment преди 2 години
Те по завденията нямат отворени тоалетни за клиентите,нямат дори пожарогасители,а дансаджиите тръгнали да посрещат на морето терористи,вместо туристи.Някаква далавера с цел прибиране на кеш има тук.Те дансаджиите не могат да накарат тия с заведенията да си платят даже данаците.
6
1
 
21
 
! Отговори
СОБТ преди 2 години
Всяка баба, чистачка на тоалетни в заведението да изкара курс по самоотбрана, боравене с оръжие и боеприпаси, видео и подслушвателна техника и обезвреждане на взривни устройства. И да си носи допълнителен чифт гaщи.
5
12
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Освен да реват за помощи за намалено ДДС и да крият оборот не виждам какво нещо смислено правят трябва да се затворят поне 60% от тия айдуци и без това са прекалено много!
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
oooo, a kak pechete princesski s shunka i kashkal, strandjanki s bulgarska kaima, yaponki s zaharen sirop, salati snejanki, sofianki na skara...;-)))
3
10
 
1
 
! Отговори
АНОНИМНИЯТ преди 2 години
Хващаш кука за месо, един брой от ония големите, на които висят цели телета. Пъхаш куката, откъм гърба, между две ребра на ресторантьора без терористичен план. Вдигаш ресторантьора, с помощта на съответната макара, над земята, така че да увисне на куката в гърба си и да се гърчи максимално дълго. Снимаш това и го пускаш в кинопрегледите преди филма да гледат всички.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ahaaaa...ama prodavate coronki biri ;-)))
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добрият пран е да не отварят. С тия ковид терористи.