ДАНС изисква от заведенията да имат "План за борба с тероризма". БАЗ и СЗБ: Безумие е!

Подкрепяме борбата с тероризма, но не смятаме, че сме водещи в нея, твърдят ресторантьорите
10 юли 2021 17:58, Анисия Иванова
132
ДАНС изисква от заведенията да имат "План за борба с тероризма". БАЗ и СЗБ: Безумие е!
Снимка: БГНЕС

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват искреното си възмущение срещу стартиралите проверки за наличието на  "планове за антитероризъм“ от страна на ДАНС.

Не стига, че сме притиснати до ъгъла и едвам оцеляваме, а сега ни гонят и за антитерористични планове, които, видите ли, ние сами трябвало да съставим, се казва в позиция на БАЗ и СЗБ, разпространена до медиите.

"Нито сме терористи, макар че вече започваме да имаме съмнение дали не ни считат за такива, нито антитерористи. Откъде накъде заведенията трябва да съставят план за борба с тероризма, с каква компетенция да го направят, че и да бъдат проверявани дали има такъв, и дали го изпълняват?

Считаме това за пълно безумие и нарушение на гражданските ни права. Държавата трябва да се опитва да помага на малкия и среден бизнес, а не да го мачка със странна нормативна уредба, която му вменява дори задължения да се бори с тероризма.

Не е ок и ние не сме съгласни с тази недомислица, която за съжаление не е единственият пример за приети безумни и ненужни нормативни актове, затрудняващи, а в някои случаи дори и спиращи работния процес в обектите. Очакваме от отговорните институции да се самосезират и да потърсят диалог с представителите на бранша, за да можем да поправим заедно нередностите!

Подкрепяме борбата с тероризма, но не смятаме, че трябва да ни се вменяват задължения да бъдем водещи в нея. А случаят не е частен и не става въпрос само за заведенията. Множество фирми и структури са принудени да съставят "план за борба с тероризма", след което подлежат на проверки дали имат такъв.

Не ни/ви се вярва, но е факт", става ясно от написаното.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елементите за физическа защита могат да са:1. персонал за физическа защита;2. физически бариери;3. охранително осветление;4. компоненти (средства и системи) за контрол на физическия достъп;5. алармени системи за сигурност и системи за видеонаблюдение;6. служебни помещения и оборудване.(3) Елементите за физическа защита по ал. 2, т. 2 6 се изграждат в съответствие с техническите изисквания към тях по Наредба РД-02-20-6 от 2016 г. за техническите изисквания за физическа сигурност на ст
35
0
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 2 години
Наредба 8121з-1225/27.09.2017 г. за видовете обекти по чл. 23, ал. 1 от Закона за противодействие на тероризма, чиито собственици и ползватели разработват и прилагат мерки за противодействие на тероризма, минималните изисквания към тези мерки и реда за упражняване на контрол
34
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При жалкия фигурант е така
33
1
 
18
 
! Отговори
У бре преди 2 години
Този план би трябвало да изисква точка първа да е спирането на чалгата, кючеците и гюбеците! И не само в заведения, а и в парламента! От това по-голям терор,здраве...
32
1
 
6
 
! Отговори
без да съм юрист преди 2 години
Проверки за наличието на "планове за антитероризъм могат да се извършват само и единствено при наличието на закон или подзаконов нормативен акт, който ясно и недвусмислено задължава собствениците на заведения да разработят и следят за изпълнението на такива планове.
31
1
 
16
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Естествено сега ще се появят подходящите "консултанти" бивши и настоящи ченгета които работа не работят а са свикнали на хранилката и ще почнат да пишат плановете!Далаверата така е замислена!Нали сте гледали Хлапето на Чарли Чаплин..единия чупи след него другия поправя и взема парите!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато пишете плана имайте предвид, че секи терорист може да свали самолет с ракета. Но само руснак може да свали самолет със снегорин.
29
1
 
13
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Ами 1000 000 държавни рантутници и айдути на държавна ясла,2 000 000 навлеци от полуостров Индустан,2000 000 пенсионери и 300 000 произвеждащи нещо реално с ръцете си които трябва да хранят предните категории!Неработеща икономика,Много консуматори малко пчелички..пара няма а системата трябва да се захранва!Откъде се пита в задачата!От данъци,глоби и цени естествено!Това е положението господа другари!
28
4
 
4
 
! Отговори
Добър план: преди 2 години
Правят един албум със снимки на гербери и като дойдат терористи им показваме албума, после сядат на масата, поръчваме си по бира и почваме да се смеем от сърце.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да искат помощ от коиловските душмани на френските командоси .
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма Народно събрание, така, че няма как да се обнародва нищо докато не се реши в НС. Това си е не за наредба, а за закон. България е унитарна парламентарна република поне докато Радев не я направи Президентска. Но за сега Радев е само чорап на годината и няма думата.
25
1
 
5
 
! Отговори
Какъв план? преди 2 години
Клякаш под масата и звъниш на 112. Това са работещи граждани, а не милиционери.
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
19, ти сериозно ли мислиш, че това изискване се вади от напълно нов шеф за 1-2 дни? Особено, че може да дойде само след приемане на някой закон или наредба. Всъщност тая щуротия е работа на ГЕРБ, а сега новите обират овациите ца чуждия гаф.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Терористи са взели за заложници депутатите от Народното Събрание. Заплашват, че ако не получат откуп, то на всеки половин час ще пускат по един депутат.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В царството на Чалгата, кръчмарите са Делта Форс.
21
4
 
10
 
! Отговори
Петър преди 2 години
При комунистите е така,а всички радевци са такива.Мързи те да работиш и разпределяш другите да ти вършат работата.Но след това се биеш в гърдите, че си ти.Не разбирам ,защо се чудите,като наглостта им крещи отвсякъде и на какво се надявайте? !
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще задължат ресторантьорите да пишат доноси.
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато бях дете, в училище нямаше охрана и бодигард. Леля Кунка с мокрия парцaл не пускаше нито наркодилъри, нито терористи без никакъв план.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да слухтят гражданите и по заведенията.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми тогава заведенията да изискат от ДАНС да вършат тяхната работа. Направо да си разменят местата.