Световната банка отхвърли искане на Георгиева за среща в нейна защита

Тя е обвинена, че е оказвала натиск върху за промяна на данните в доклада Doing Business
27 окт 2021 08:45, Нели Христова
29
Световната банка отхвърли искане на Георгиева за среща в нейна защита
Снимка: БГНЕС

Бордът на директорите на Световната банка (СБ) отхвърли молбата на настоящия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева за среща в нейна защита срещу обвиненията, че като изпълнителен директор на СБ през 2017 г. е оказвала натиск върху служителите да променят данните в доклада Doing Business през 2018 година, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници.

Според агенцията петиция за срещата е внесена от един от адвокатите на Георгиева до директора на борда на Световната банка. В него се подчертава, че одиторският доклад за нарушения при публикуването на доклада за банков рейтинг Doing Business за 2018 г., изготвен от адвокатска кантора WilmerHale, е неправилно съставен и нарушава процесуалните права на Георгиева.

Авторите на доклада на WilmerHale, публикуван през септември, смятат, че служителите на СБ са допуснали различни нарушения при съставянето на рейтинга в Doing Business за 2018 година. Показателите на Китай, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства са били завишени, а тези на Азербайджан са били изкуствено понижени. Годишните доклади на Doing Business оценяват бизнес средата в различни страни. От доклада на одиторите на WilmerHale следва, че в случая с Китай данните са били променени под натиска на Джим Йонг Ким, който по това време беше президент на Световната банка, а също и най-вече под влияние на Георгиева.

Георгиева отрече обвиненията към нея. Тя пое ръководството на МВФ през есента на 2019 г.

През септември Световната банка обяви решението си да се откаже от практиката на изготвяне на докладите Doing Business в светлината на информацията за нарушения при изготвянето им.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Висшист започнал да говори , за да уговори някаква игра значи е в беда . Учен да те защити от " селските черти " и " градските мечти " значи , че греши , защото най-голямата беда е планетната мечта . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран по майчина линия , защото баща и е областен главен съдия , главен прокурор и мирови съдия на Северозападна България до 9 септември 1944 година.
24
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Кристалина,обади се на Фандъкова докато е време.Ще останеш на борсата.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Завишени показатели за бизнес климата,че заради него са отпуснали много кредити,които след време бизнеса не може да ги върне от дейностите за които ги е получил и следва наказателни лихви,ако не се преустрои в дейностите или да продаде материалните бази с дейностите на други по оправни,че да не предизвика криза по веригата от доставките,производството до възстановяване на климата и взаимоотношенията в туй число с кредиторите вътрешни и външни отпечатващи с имитирането на финанси в дълг с гаранти
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да искат? Нали ще им покаже насраните задници. Естествено, че няма да искат. Остава и нея като един друг бивш диреректор показно да я арестуват в някой хотел в Ню Йорк със спец части. Да огърмят медиите и после да се изсулят тихо като....
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като чета коментарите, все повече съм съгласен с извода защо сме най-бедни в Европа. Ама иначе сме искали успели и честни политици. Е, имате ги Румбата, Кирчо и Кокорчо. Те дори са "почетени". И операцията по издирването на Боян Петров си приписаха!!!!
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно така "оправдаха" навремето Сергей Антонов, не че е невинен, а по липса на доказателства... откровени мошеници и ни учат на съдебна реформа.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който не играе под диктовката на САЩ срещу Китай е аут. Но тук май удариха на камък. Иначе по-здрав към матреала, дето злорадсдаваше в началото на скандала по отношение на "Сталинка"на ГЕРБ и ББ. И се кефеше на "предизвестения"й край. Ще си умрете в нищета и злоба.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никъде не съм прочел каква е оценката на Красталина за нашия абсурдистан!
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големите корпорации си намериха бушон, с който да оправдаят изнесеното си производство в Китай и да почнат промени, чак след някоя и друга година и медиите да избягат от основния проблем, а именно РОБСКИЯ ТРУД. Примери много - децата бежанци в Турция (близо а), какаовите плантации, трудовите лагери на Уйгурите в Китай и т.н.
16
7
 
9
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКИ КРАДЦИ преди 1 месец
Вижте какво представляват кадрите на ОПГ ГЕРБ омазани до шията в корупция.
15
2
 
7
 
! Отговори
имате ли стари баби? преди 1 месец
ДРЪЖТЕ ГИ ЗА ВАС!
14
4
 
7
 
! Отговори
курво, мръсна, преди 1 месец
Кой те тебе назначи?
13
8
 
3
 
! Отговори
Бай Тошко преди 1 месец
И Кирчо Канадайъ искаше да се защитавал пред конституционния съд. Искал да обясни как ще бори корупцията и нарушаването на конституцията на Шибанистан, след като той самият така се е докопал до властта.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Употребена и изхвърлена. Това най-добре го могат нашите партньори.
11
11
 
8
 
! Отговори
Ле-ле , преди 1 месец
Колко помия се лее срещу най-успялата в кариерата българка! Почти всички европейски лидери , включително и МВФ застанаха зад авторитета и, но местната глутница се чуди кого да облае! На всичкото отгоре се е била снимала с "Боко"?Какъв ужас?
10
0
 
11
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Участието в домино въртележка е трудно доказуемо но самото поставяне показва профисионални качества.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая баба както пишите и другарите колеги по работа явно да получили пачки под масата от Китай или други държави ,и сега на бързо замазаха гарга на гарга око не вади
8
4
 
17
 
! Отговори
бацо преди 1 месец
Що ни занимавате с тази баба от БКП.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Играч е. Лека, полека и тя ще си отиде.
6
6
 
7
 
! Отговори
Отказа на Боко преди 1 месец
И веднага й скроиха компромат.