Директори на китайски заводи влизат в затвора - защо?

Нарушавали правилата за екологични норми
28 яну 2022 20:51, Анисия Иванова
11
Директори на китайски заводи влизат в затвора - защо?
Снимка: Bloomberg

Китай засилва контрола срещу компании, които нарушават правилата за екологични норми, като 47 директорите на 47 стоманодобивни завода ще лежат в затвора заради фалшифициране на данни за замърсяването на въздуха, предавa Bloomberg.

Длъжностните лица са работили в четири леярни в град Таншан. Той се намира близо до Пекин и е водещият център за производство на стомана в страната. Присъдите са с дължина между 6 и 18 месеца, се казва в изявление на местните власти, което цитира решение на общинския съд.

Присъдите подчертават усилията да се прочисти един от основните източници на замърсяване. През последните 10 години властите засилват контрола върху спазването на екологичните правила за стоманодобивната индустрия в опит да намалят дните с опасно мръсен въздух. Целта е да имат производствен капацитет от над 530 милиона тона в категорията с „ултра ниски емисии“ до 2025 година.

Представителите, които работят в Great Wall Steel Group Songting Iron & Steel Co., Hebei Xinda Iron & Steel Group Co., Tangshan Medium Thick Plate Co. и Tangshan Jinma Steel Group – са манипулирали устройствата за следене на емисиите и са изпуснали голямо количество вредни частици в атмосферата през март 2021, се казва в изявлението на властите. Две от компаниите - Tangshan Songting и Hebei Xinda трябва да платят и глоби от съответно 628,000 и 1.1 милиона долара.

Това е част от дългогодишните усилия на Китай да засили контрола срещу стоманодобивния център. Властите откриха, че Tangshan Jinma и още 3 леярни не спазват и ограниченията за намаляване на добива, които също имат за цел да намалят замърсяването.

Още новини четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
ширпотребата пуши преди 2 години
много
4
2
 
23
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 2 години
У нас изгориха милиони тонове боклyк и никой не е в затвора, дават им места в парламента!
3
6
 
1
 
! Отговори
МенМиСтана преди 2 години
ХАХАХАХАХ... мълчите пред другаря Ким! Двулични амбреажчета, палави.Щом така сте избрали, нека и българчетата да изучават основния кодекс на комунизма, стихове да рецитират и да пеят песни възхвални за партийния народ, стихове за бели гълъби и танкове насред площада наш...
2
5
 
11
 
! Отговори
ФатаМоргана преди 2 години
И помнете: ПАРТИЯТА Е НЕВИННА... ВИНАГИ!!!!!
1
7
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Ето там има държава не като у нас квази на ента степен територийка пумийна яма

Спонсорирани публикации