Airbnb прекратява дейността си в Китай

Компанията преустановява работата си поради висока вътрешна конкуренция
8 юни 2022 15:40, Йоана Цонева
4
Airbnb прекратява дейността си в Китай
Снимка: БГНЕС

Миналата седмица Airbnb, че ще улесни прехвърлянето на данни за жилища и домакини към няколко китайски платформи за отдаване под наем, преди да прекрати дейността си в континентален Китай от края на юли, пише "Ройтерс".

Хазяите ще могат да прехвърлят информация за своите обяви и отзиви с едно кликване, заявиха те.

Airbnb официално стартира бизнеса си в континентален Китай през 2016 г. и се сблъсква с нарастващата конкуренция от местни играчи. Сегментът вече е скъп и труден за работа. Пандемията изостри тези проблеми и засили тяхното въздействие, коментират специалисти.

Още по темата
Въпреки вътрешната марка и назначаването на съоснователя на Airbnb Нейтън Блечарчик, оставането в Китай генерира приблизително 1% от приходите на платформата през последните няколко години.

Източници твърдят, че задграничните пътувания от Китай са се превърнали в по-печеливша възможност за Airbnb и компанията ще се съсредоточи върху предоставянето на резервации за задгранични китайски пътници. Компанията ще запази офиса си в Пекин със стотици служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
До И Амазон прекрати преди 1 година
В Китай дадена фирма трябва да е джоинт венчър с някой местен. Защо Амазон да дели 50/50? Същото е и с другите. В един момент може и да се обезсмисли
2
2
 
3
 
! Отговори
dmx преди 1 година
Китай смазва всички чуждестранни събирачи на данни, а ЕС от своя страна си превръща в дигитален роб на САЩ. За това също ще трябва да има обяснения!
1
3
 
4
 
! Отговори
И Амазон прекратиха преди 1 година
Явно на Западните компании не им хресва мнохо като не могат да лобират и да си променят законите както им скимне и да изпомачкват конкуренцията. В Китай има не 1 а 10 Амазона и конкуренцията е жестока. Същото се отнася и за ЕърБНБ. Сблъскаха се с бруталната местна конкуренция и подвиха опашка.