Срив на турската лира, българите отново на пазар в Одрин

По официалния курс на БНБ една лира вече се търгува под 6 стотинки
110
Срив на турската лира, българите отново на пазар в Одрин
Снимка: БГНЕС

Пореден срив на турската лира. През седмицата националната валута на южната ни съседка отбеляза пореден рекорд на обезценка спрямо щатския долар. У нас по официалния курс на БНБ една лира вече се търгува под 6 стотинки.

Това доведе до масова шопинг истерия и хиляди българи потеглиха за почивните дни на пазар в Одрин.

В почивния ден по улиците на Одрин има повече българи, отколкото местни жители, съобщи bTV.

Всеки втори българин пресмята на калкулатора на телефона си колко му струва покупката в лева.
Иванка Димитрова е от Сливен и казва, че с едно идване до Одрин подменя целия гардероб на децата си. Разказва, че дрехите и обувките са много евтини.

Семейство Генови са от Свиленград и поне два пъти месечно идват, за да пазаруват. Бюджетът им е 300 лева. Казват, че стоката е по-евтина, но и по-качествена.

В специализираните магазини за млечни продукти може да се открие сирене на цена от 6 до 20 лева за килограм.

Според българите всичко е по-качествено и по-вкусно.

Много от магазините примамват клиентите с надписи на български, а продавачите са готови на всякакви трикове, за да продадат стоката си.

Евтиният пазар от Турция обаче може да ни бъде конфискуван на границата. Вносът на млечни и месни продукти от трети страни, например, е забранен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: одринлира
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като видя "мейд ин тюркей" ми настръхват косите и бегам надалеч. Особено ако е храна. На семейството съм забранил да се купуват турски хранителни стоки. Ако случайно видя че някой случайно купен продукт е от там - директно в кофата. А тия будали ще се избият да си изтровят семействата на евтина цена. Няма лошо в малко естествено подбор
37
7
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
КОГАТО В ЕДНА ДЪРЖАВА ИМА ОБЕЗЦЕНКА НА ВАЛУТАТА С ПОВЕЧЕ ОТ 20% ХОРАТА СИ ОБРЪЩАТ ПАРИТЕ В ДРУГА ВАЛУТА ПО СТАБИЛНА! ОБЕЗЦЕНКАТА НА ТУРСКАТА ЛИРА Е ОТ ГОДИНИ И Е НАД 20% НА ГОДИНА ОТ МНОГО ВРЕМЕ! АКО НЕ СА СИ ОБЪРНАЛИ ПАРИТЕ В ЧУЖДА ВАЛУТА ТОВА СИ Е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ! И НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЩЕ ВЗИМАТ ЛИ ПО МАЛКО ПАРИ ТУРЦИТЕ ИЛИ НЕ. ЗАРАДИ ОБЕЗЦЕНКАТА ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПЛАТИТЕ СЕ УЕДНАКВЯВАТ ДО ОКОЛО 1000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ В МОМЕНТА Е 900 ЛЕВА , ЧЕ ЗА 3 МЕСЕЦА ПАДНА С 10% МИНИМАЛНАТА ИМ ЗАПЛАТА.
36
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Юруш да купувате евтинете отровни oтпaдъци на съседите! После не се чудете защо имате толкова здравословни проблеми
35
7
 
12
 
! Отговори
Лагрестин преди 1 месец
До няма какОсманците са били врагове в миналото.Сегашните врагове са онези,които пускат престъпници на свобода,грабят и погубват почтените хора,разграбват страната и сеят поквара.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ли е породило такъв голям брой коментари!
33
10
 
4
 
! Отговори
няма как преди 1 месец
До Лагрестин...да злобея по цял ден защото съм на колектив фертраг 38 стунден ам вохе.а това , че се наливат пари в турската икономика няма нищо общо с борбата срещу политиците в България.
32
12
 
13
 
! Отговори
а бе къде преди 1 месец
До Анонимен....сравняваш гърция и сърбия с турция ??? едно са 500 години друго са войни водени от царе за лични интереси !! я виж и сега колко хубаво ни желаят на нас българите тези турци с български паспорти ....работят срещу нас и България !! най правилно е на българите пазаруващи и почиващи в турция да им се отнема гражданството и да стават турски граждани....така ще пазаруват и почиват евтино целогодишно
31
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ердоган ще плати висока цена за грабежа и унищожението на който подложи турският народ. Казах!
30
6
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
Ердоган голем го вади ама американците му го омекотяват мноого бързо и ефективно
29
7
 
19
 
! Отговори
пазаруващ преди 1 месец
Едно пазаруване в Одрин излиза до 2 пъти по-евтино от пазаруване в нашитте лидълл, била и кауфланд. Ако си го сметнеш на годишна база, спустяваш хиляди левове. Като се почне от дрехи, през препарати, храна, битови уреди, и какво ли още не. Дори мебели и обзавеждане с доставка и монтаж може да си поръчваш. И излиза минимум2фпъти по-евтино, а качеството е доста по-добро от български и китайски боклуцци, които ни се пробутват
28
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Няма по-голямо унижение за един човек да ходи в страната и да финансира икономиката на бившия си поробител!" - Ахахахах! Никой не те кара да ходиш в Гърция. Пък заради Сърбия търпим 2 национални катастрофи. Там пък въобще.
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Там турците са много малко сред обикновеното население, масово става дума за наши етнически българи потомци на тези останали да живеят разделени от нас в Турция." - Hиддььееейй веее! Ша накараш Проф. Божидар Димитров да се завърти в дyпката. Хвърляш пепел върху главите също на Каракачанката, Очилатко Джамбазката, Болен, Костя и тем подобни разни, които не пропускат да наплюят турците и все твърдят май, че българи там не били останали, понеже имало било кланета над тях. И изселвания.
26
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е трик да си харчите еврото . Чисто масло с вкус на грес и зехтин наподобяващ трансформаторно масло . Отработено . Всичко замина тайно в канала .
25
6
 
5
 
! Отговори
Дуло преди 1 месец
Меркел праща сърдечни поздрави на приятелския турски народ и пита как са цените?
24
13
 
9
 
! Отговори
Бъ преди 1 месец
Евтин в Турция е само въздуха, защото не се плаща.
23
5
 
9
 
! Отговори
Ники Въргалото преди 1 месец
Кво стана,🐁 нали Турция беше много добре?
22
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещата, които са евтини в Турция не бих ги взел дори като подарък.
21
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фактът, че в Одрин се чува българска реч показва най-ясно етническия характер на града и областта. Там турците са много малко сред обикновеното население, масово става дума за наши етнически българи потомци на тези останали да живеят разделени от нас в Турция.
20
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма по-голямо унижение за един човек да ходи в страната и да финансира икономиката на бившия си поробител!
19
6
 
8
 
! Отговори
Общ работник преди 1 месец
Видими резултати от дългогодишното управление на черния-турчин-икономист-козоебб. Смятай щом най-големите скъсаняцци от ЕС могат да отидат там да ги купят и продадат. Е те, завалийте мило и драго дават "българин" в дюкяна им да влезе. Хаххахахаабхахааааааа!!!!!!