Поне 400 хил. евро ще струва прототипът на първата наша спортна кола

WildCat е проект за спортен автомобил, който би трябвало да достига 100 км/час за по-малко от 5 сек. и е дело на българския екип I2B Concept, или Иван Иванов, Иван Стойнешки и Драгомир Добрев
21 ное 2006 09:07, Десислава Попова
Поне 400 хил. евро ще струва прототипът на първата наша спортна кола
WildCat отпред и отзад. Илюстрации: I2B Concept
WildCat е проект за спортен автомобил, който би трябвало да достига 100 км/час за по-малко от 5 сек. и е дело на българския екип I2B Concept, или Иван Иванов, Иван Стойнешки и Драгомир Добрев.

Концептуалният автомобил ще има V-образен 8-цилиндров турбодвигател с мощност 460 к.с. и ще тежи по-малко от 1 200 кг. Четирите колела ще се задвижват с надлъжно разположен двигател в средата на купето.

WildCat е за двама и е проектиранa да бъде спортна кола в средния клас, в който попадат модели като Audi TT, Porsche и Lamborghini Gallardo, уточняват от екипа.

Следващата им задача е да създадат купето на колата в реален размер, което да тестват във въздушен тунел с виртуална симулация на колата.

За необходимата инвестиция и постигането на успех в България разговаряме с Иван Иванов.

- Каква цел сте си поставили с разработването на този проект?

Основната идея на автомобила е да служи като портфолио на I2B Concept и на България, както и да покаже нашите възможности. Главната ни цел е да се създаде център за индустриален дизайн и разработки не само в областта на транспорта и новите технологии. По този начин се надяваме да привлечем инвестиции в България и да осигурим добра работа за младите и способни хора тук. Достатъчно хора напуснаха страната заради липса на реализация и то точно такива, в чието обучение и развитие са вложени много средства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание