Първият руски хибриден автомобил отвътре

Разкриха интериорът на кросоувъра на ё-АВТО.
6 фев 2012 15:47,
29
Първият руски хибриден автомобил отвътре
Снимка: AutoMedia.bg

Компанията "ё-АВТО", която реализира проекта за първия руски хибриден автомобил, разпространи първите изображения на интериора на така наречения "Ё-кросоувър".

Той се отличава с два големи дисплея, разположени на централната конзола. Горният е предназначен да показва скоростта на движение, данните на бордовия компютър и навигацията.

Разположеният под него по-голям дисплей, който е чувствителен на допир и работи с операционна система Android, е предназначен за мултимедийната система. Тя предлага достъп до интернет, който се осъществява, чрез мобилен телефон и е достъпен само, когато автомобилът е в покой.

От руската компания не уточняват дали въпросните технологии ще се предлагат като стандарт или ще бъдат част от допълнителното оборудване на хибридното возило. Казват обаче, че интериорът ще се отличава с изключително качествени и приятни на допир материали.

Както знаете компанията разполага с три модела, които бяха показани на автосалона във Франкфурт - кросоувър, хечбек и фургон. Всички версии на автомобила са с хибридно задвижване, като системата включва роторен двигател обединен с генератор, с който се захранват електродвигателите. Двигателят работи както с бензин, така и с природен газ - всеки от моделите има два резервоара.

Мощността на хибридната система е 60 к.с., като тя може да работи в три режима – „Спорт", „Еко" и „Сняг". При режим „Спорт", купе-кросоувърът може да ускори до 100 км/час за 7 секунди. Всички три модификации са с предаване на движението към четирите колела.

Двигателят изразходва средно 3.5 литра бензин за 100 км. При пълно зареждане на двата резервоара, „ё-мобилът" може да измине над 1000 км.

Возилата предизвикаха толкова голям интерес сред руснаците, че голяма част от поръчките, ще се осъществят след около 10 години. Всъщност това не е изненадващо, защото цените на хибридната руска кола започват от само 360 000 рубли (около 16 100 лева).

Производството на ё-мобил ще започне в средата на 2012 година в завод край Санкт Петербург.

Снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
5
 
! Отговори
смех преди 12 години
тия новини предполагам са за балъци щото тези немогат нормална кола да направят камо ли е-мобили
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
epochtimes.ru/images/stories/06/science/170_19_01_2011_e_mobil_11.jpgiи тва ли е фотошоп?
2
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смех баце,смех...пълен фотошоп.
1
15
 
7
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
От зор да го изваят с фотошопа са му забравили скоростния лост.