Така се прави кола българско производство

Първите автомобили на Great Wall в снимки
Обновена: 13 мар 2012 14:52 | 13 мар 2012 10:10, Красимир Ангелов
246

Снимка: БТА

 

Наскоро откритият завод на Литекс Моторс край Ловеч вече произвеждат автомобили с китайската марка Great Wall. По колите работи екип от млади и квалифицирани българи.

При пълен капацитет на завода от 50 000 автомобила годишно в него се очаква да бъдат заети близо 2000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докажи,че си мъж-подари волекс на приятелката си. Жени-докажете любовта към мъжете си-подарете им волекс!
170
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Редно е държавата да подкрепи българското производство-например да бъдат купени волекси за полицията, държавната администрация, министерствата. А понеже е модерна темата с бонусите-защо не-Бонусът да бъде Волекс.
169
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много интерестно как когато има статия за Дачия (която в никакъв случай не е по-добра от волекса), куцо и сакато започва да цъка с език и да възхвалява Румънците,и съжалява,че и ние не произвеждаме коли.Сега, когато все пак се сглобява нещо, още е в зародиш и в малки размери същите *** се изказват негативно, само да има плюене.За разбирача, гледал траштестове- да сравни звездите на Дачия Дъстер и на Ховър.Колите имат лиценз за продажба в ЕС, и това означава ,че са сигурни.
168
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волексът е прекрасна кола. Добра цена, гаранция 5 години, красив дизайн, работа се създава в България
167
0
 
1
 
! Отговори
Б-С преди 12 години
Ти се радвай и на това
166
3
 
18
 
! Отговори
Марин преди 12 години
До 198 - Мария ! Ти си смотана жена ! Позор за българските жени ! Купихме си такава кола и сме супер доволни цялото семейство. Ти Мариьо май забрави,че до скоро нямахме дори и такива коли а баща ти сигурно те е возил с Москвича. *** с *** такъв си ти Мария ! Браво ,че са създадени работни места ! Волекса е супер !
165
0
 
5
 
! Отговори
И. Ганчев преди 12 години
Надявам се че като се прави нещо ново то ще се прави с умисъл и там ще се произвеждат само и единствено електромобили! Двигателите с фосилно гориво отдавна са си изпяли песента и тяхната допотопна технология която тази година става на 119г. отдавна е за кофата.Трябва и ние да правим ел мобилчета като новите пежаци например, които с 22KW/h изминават 170 км, т.е. при нощно зареждане тези 170 км струват < 3 лв. Коя фосилна бракма може да измине толкова с 1 литър бензин???
164
22
 
4
 
! Отговори
Мария преди 12 години
По-голяма тъпотия не бях чувала.Не можаха,да измислят нещо смислено.Чехите произвждат VWРумънската Дачия е по лиценз на Рено.Само ние налитаме на китайски ***.Кой луд ще си купи ктайска кола?
163
1
 
23
 
! Отговори
bayco преди 12 години
тия снимки ми напълниха душата - млади хора, които се занимават с нещо смислено. Гришата се оказа най-умният бизнесмен в Бг , през последните години. То не бе бензиностанции, сокове, Илиянци, каквото се е хванал го е довършил до край. А за Литекс Тауърс няма дума да отварям - то се вижда. Да е жив и здрав
162
2
 
10
 
! Отговори
Б-С преди 12 години
Браво на Гриша Ганчев
161
1
 
1
 
! Отговори
mihales преди 12 години
Имат си сайт, погледни там преди да задаваш глупави въпроси :)
160
8
 
2
 
! Отговори
BMW 325 i преди 12 години
като гледам какви *** румънски копанари го зглабят за нищо на света не бих го купил !
159
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и колко струва този тенекиен автомобил консерва ? някой да знае ?
158
7
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Пожелавам успех на завода, въпреки че беше леко глупаво да се направи в най-умрелия край на България ( и не не съм от София :) )
157
5
 
37
 
! Отговори
Диму Боргир преди 12 години
Виждам, че голяма част от българите са патологични нихилисти и агресивно ЗЛИ!Малки злобни човечета с малки душички, скрити в шепата...Чудесно е, че построиха този завод в България и желая на Литекс Моторс и Грейт уол успех и вятър в платната. Това е едно от малкото хубави неща, които са се случвали напоследък в България.
156
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро гледах видео с краштестове на китайски коли.Няма да си купя такава кола никога.Потърсете в ютуб направо е страшно да ги гледа човек.
155
2
 
17
 
! Отговори
:) преди 12 години
Не разбрахте ли че заради това че нямаме производство страдаме най много се надяваме някои от вън да развие такова , затова сме и бедни , какво искате като нищо не произвеждаме.. Така икономика не се прави. Иначе за Завода в Ловеч дано се налеят още пари това ще вдигне доходите в региона.
154
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мен пък ми е интересно...къде са спали китайците и не са проверили, че няма кьорава магистрала в Сев. България, нито мост над Дунав, и въобще как смятат да ги транспортират през северозападнал ***
153
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ви ли е срам да кажете на децата си, че в България не се правят коли бе - хубави или лоши колите са си мейд ин БГ. Това е важното. Знам, че вие сте селяни и сте свикнали да плюете по всичко, но знам и че ще *** в собствените си л..на амин!
152
2
 
2
 
! Отговори
kalcheff преди 12 години
Radvam se za vsi4ki rabotni mesta v tozi zavod i novite vazmoznosti za horata.Pla4emi se za maika Balgaria,4e dotam i srinaha ikonomikata-1 takava investizia i vsi4ki sa v euforia.Za tova li privatziraha i razprodadoha Balgaria,za da investirat kitaizite li?