Руски компактен кросоувър от 1955 година

ГАЗ-М73 така и не видя бял свят, 40 г. по-късно обаче се появи Suzuki XC-90
24 авг 2012 16:51,
22
Руски компактен кросоувър от 1955 година
Снимка: ГАЗ

В средата на миналия век руските инженери създават редица прототипи на нови модели, сред които има доста добри попадения.

Сред тях са кабриолетът Москвич 408 Турист от 1964 година, комбито ВАЗ 2103, микробусът Москвич А9 и моделът ВАЗ-2103 Porsche, създаден през 1976 година, в сътрудничество с Porsche. Сред тях е и ГАЗ-М73 (1955 г.), който също като изброените по-горе возила, никога не стига до поточните линии.

Нямаме идея защото компактния кросоувър ГАЗ-М73 остава само прототип. Той разполага с късо междуосие, висок клирънс и задвижване към четирите колела, заето от ГАЗ-69. Автомобилът е бил предназначен за селските райони, където е трябвало да се справи с черните пътища, снеговете и обширните земеделски полета.

Информацията твърди, че проходимостта на ГАЗ-М73 не е отстъпвала по нищо на ГАЗ-69 и ГАЗ-М72. Автомобилът е бил конструиран с два вида купе - двуместно купе и пикап, задвижвани от двигател и трансмисия от Москвич 402.

Въпреки завидните си качества проектът ГАЗ-М73 е замразен. А возилото определено е имало потенциал, особено като се има предвид, че 40 години по-късно японската марка Suzuki пуска на пазара нещо подобно - моделът XC-90.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Русиякросоувър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
motoguci преди 11 години
До До 11 и 12:ZAZ=NSU
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nomer 10...ne samo 90 % ot tehnologiite v perioda na voinata sa nemski, ami i sa takiva do nashe vreme...amerikancite se kachiha na lunata , zaradi konsultacii po programata Apolo na Verner Von Braun... I 90% ot voeninite produkti na rusnacite sa si tochni kopiq ( no po ruskimu napraveni, s ruski recepturi i ruski strugove i ruski glavi, chesto netrezvi) na nemski i po kasno na amerikanski obrazci...tova naskoro si go priznaha i samite rusnaci.
17
2
 
4
 
! Отговори
Специалист преди 11 години
До панцер, Пич, ако ти трябва автомобил с висока проходимост, търси го там където няма пътища. Ако ти трябва автоматизирана машина, търси я там, където труда е много скъп. Проста работа.
16
6
 
7
 
! Отговори
панцер преди 11 години
Трактористе, ти си зомбиран пишман русофил. Какви руски камиони бе, затворко? Това са американски камиони и джипове- Уилис! Руснаците и до сега не могат да направят камион, който да е сравним с Опел Блиц! И си толкова елементарен, че сам не виждаш какви глупости си написал- да, Русия е единствената страна в Европа, която няма пътища, а кал. Това повод за гордост ли е? Кой нормален човек като Наполеон или Хитлер ще помисли, че в тази страна няма да има пътища? *** опиянчен!
15
4
 
6
 
! Отговори
Танкиста преди 11 години
Ей, отворковци, забравихте ли, че руския танк победи немския във Втората световна война, а? Потърсете в Тубата клипове с руските камиони да видите за какво иде реч - не камиони, а подводници! И когато говорите глупости си спомнете, че в Русия условията са коренно различни от всякъде другаде - през зимата има много сняг, а през лятото вода и кал (разпутица на руски). Точно с тези тежки условия не са могли да се справят французите с наполеон и немците с Хитлер... а руснаците се оправят, смешковци!
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тогава ти си мазохист! Нищо друго не мога да ти кажа- ти си абсолютен мазохист! Да караш заплахата за автомобилния запад- ЗАЗ, ти си за оплакване бе, човек. Качи се на някоя западна кола от 1974 година и направи разликата.
13
9
 
7
 
! Отговори
До № 11 и 12: преди 11 години
Много смешни хлапаци сте! Във всички горски стопанства работят още съветски камиони, които ви свалят дървата от Балкана. Карам "Запорожец" от 1974г и нищо по него не е ремонтирано или сменено, комшията пък кара "Волга" от 1970г., която по всички показатели зае*ава автомобилите от Запад и е чудесна спалня с две легла, а не със свалящи се седалки. По селата всички трактори "Белорусь" още работят. А западните коли пълнят сервизите, защото само там могат да се ремонтират и още се оскъпяват.
12
9
 
1
 
! Отговори
много ясно - до 10 преди 11 години
"дали не могат да изшлайфат 4 цилиндъра,бутала..."Могат, ама що да пробват и бъркат 5 години докато нагодят нещата, като някой друг се занимава със същото от десетилетия и има готови решения - просто взимат и гледат. Така е навсякъде - просто в белите страни е чрез покупка, лицензи, венчъри... а в СССР - чрез кражба. Абе ти като ходиш до Пловдив взимаш магистралата, не тръгваш да си проправяш сам път през полето с булдозер, дори да можеш. Прави го само първият, веднъж.
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво ксазвате- руснаците били върха на автомобилостроенето? Като е така защо не си купите Москвич, Волга или Лада? Като е така защо трябваше Москвича да го крадат от Опел, да купуват от италианците Фиат, за да направят Жигули, а после и Лада? Нали са големи творци на автомобили.?
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
9 и 10, вие сте смешни. Не само смешни, но и жалки промити мозъци. То не е важно само да са произвеждали например трактори, а какво е било качеството на тракторите? Защо сега никой не си купува трактор Беларус или ЮМЗ? Можете ли да ми отговорите на този въпрос? Защо никой нормален човек няма да си купи никога ЗиЛ или ГАЗ-ка? То и аз мога да направя кола,но това ще е пародия на кола. И ракетната им индустрия, и автомобилната е направена с безценната помощ на немците.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много сте смешни.Щом могат да направят ядрен реактор или реактивен двигател или просто самолетен такъв дали не могат да изшлайфат 4 цилиндъра,бутала и малко сегменти,как мислите?А да и малко зъбни колела с два вала.Просто е малоумно да се твърди,че всяка съвременна технология е измислена от немците тъкмо в периода от 38-*** до 44-та година.
8
5
 
3
 
! Отговори
Толиати преди 11 години
,,ВАЗ 2103,, не е комби !!!Комби е ,,ВАЗ-2102 ,, -само простотии пишете бе хора .Ама *** народ , неграмотни .
7
19
 
7
 
! Отговори
много ясно преди 11 години
то всичко в СССР е крадено - щото те преди не са имали нищо и няма смисъл да измислят топлата вода наново - логично и оправдано.Лошото е, че задържаха хората по лагери да им работят роби - завлечените германски ракетни инженери си тръгнаха от каторга чак като полетя Гагарин!
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Toa pa toa, axaxaxaxaxaxaxaxaaxaxaxa
5
17
 
4
 
! Отговори
Опел Кадет преди 11 години
Авторите или журналистите от Днес, не е лошо човек да не знае всичко, но поне някои важни факти за това, което публикувате, трябва да се знаят. Руснаците, или по- скоро съветските хора, не са измислили Москвич- а, а са го откраднали от Германия след края на Втората световна война. Разкостили са целия завод на Опел, където е произвеждан оригиналът- първият Опел Кадет, задигнали са буквално всичко- до последното болтче, арестували са и инженерите, които са били останали в завода, и- в СССР.
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Trai we
3
14
 
9
 
! Отговори
много ясно преди 11 години
Че те руснаците ако можеха да докарат нещо до едросерийно производство, нямаше да трябва да викат италианците да им строят завод и да ги учат как става.(не, че се научиха, де.. )
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убавец, почти като Евок.
1
6
 
0
 
! Отговори
pipi преди 11 години
ne razbiram mnogo ot koli