Путин си зарязва Мерцедеса, ще се вози в руска лимузина

Возилото е проектирано на базата на ЗИЛ
Обновена: 10 окт 2012 21:19 | 10 окт 2012 21:18,
84
Путин си зарязва Мерцедеса, ще се вози в руска лимузина
Владимир Путин Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин се отказва от блиндирания си Мерцедес заради постсъветски ЗИЛ, съобщава френският в. "Трибюн", като се позовава на руската телевизия Ен Ти Ви.

Досега Путин пътуваше с Мерцедес с шест врати, който използваше всеки ден. Сега той се зарича да използва руска лимузина, проектирана на базата на автомобила ЗИЛ, използван от водещите фигури на СССР, посочва в. "Трибюн".

Става дума за огромно возило, вдъхновено от американските лимузини от 50-те години на миналия век. Моделът 41047, който е най-прочут, беше използван от първия секретар на Комунистическата партия на СССР Леонид Брежнев и гълташе 64 литра бензин на 100 километра.

След идването на власт на Путин през 2000 г. висшите руски чиновници бързо последваха примера му и демонстрираха ясно изразен вкус към големите германски автомобилни марки като Мерцедес, Ауди и БМВ. Днес голяма част от автомобилната флотилия на руската държавна администрация, в това число на полицията, е съставена от западни коли.

Бившият руски президент Дмитрий Медведев обаче през 2010 г. призова администрацията си да обмисли подновяване на производството на лимузините ЗИЛ. Миналия април Путин нареди на руските държавни и общински чиновници да купуват коли руско производство.

Дизайнът и производството на руска лимузина трябва да струват много по-скъпо на Русия, отколкото купуването на чужда кола, посочва в. "Трибюн". Заводът Депо-ЗИЛ от 2004 г. работи по създаването на президентско возило и гарантира, че новата версия на лимузината ще бъде много по-удобна за управление от съветските модели. Други руски автомобилостроители като ГАЗ могат също да започнат да произвеждат коли за държавната администрация.

Но каквато и кола да използва президентът едно нещо няма да се промени. При преминаването на президентския кортеж из центъра на Москва движението се спира и се предизвикват задръствания. Ен Ти Ви постави този въпрос пред Путин и му припомни, че неговият френски колега Франсоа Оланд не блокира по този начин движението. На това Путин отговори: "Аз не съм популист. Аз трябва да работя, разбирате ли!".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
4
 
! Отговори
до 81 от славянин преди 11 години
Само че ''славянските ***'' ги има, а тракийците нещо се губят в небитието! Напоследък *** балкански много взеха да се правят на ''тракийци'' нищо че вече и едни домати не могат да ''сътворят'' и затова си внасят! Обикновена комплексарщина се нарича това!
76
0
 
3
 
! Отговори
bobo преди 11 години
Za kakvo da ia vuvlichat vuv voina Bulgaria, kakvo ima v BG - zlato, srebro, uran, gas, neft, skupi instalazii...? Pulni gluposti sa tova, vidiala gabata che kovat konia... ot Bulgaria vseki gleda da smukne kakvoto moge, a kato ima takiva tupeti kato BG POLITIZITE, tova dopulnitelno ulesniava prozesa.
75
9
 
26
 
! Отговори
Блин преди 11 години
Попитали руснака ;-Ти патриот ли си?-Най големия !!! -Защо тогава не караш руски автомобил?-Аз съм партиот а не *** !!! отговорил мужика
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАЗ-14 произведени 1114 автомобилаСреден разход: 29 л/100 км
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руският президент Владимир Путин взе осми дан в джудото. Повишението дойде непосредствено след 60-годишния му юбилей. Девети дан е рангът за голям майстор, а само няколко живи хора в света имат най-високия десети дан, съобщава Франс прес. Събщението направи президентът на световната федерация Мариус Визер. Путин е почетен председател на федерацията по бойни изкуства. Той започва да практикува самбо, официалното бойно изкуство в КГБ, в ранните си тийнейджърски години, след което се насочва към джудото. Путин, който често е сниман в кимоно, е написал ръководство по джудо и е записал DVD с инструкции със световния шампион Ясухиро Ямашита. Съветниците на руския президент често използват тренировките му по джудо, за да демонстрират, че руският лидер, който влезе в Кремъл за трети мандат през май, е във върхова физическа форма.Миналия месец руският президент призна, че някои от най-известните му медийни изяви в дивата природа са били внимателно режисирани, но настоя, че си е заслужавало, защото са привлекли внимание към важни проекти за опазване на околната среда. През 2011 г. Путин беше показан да се гмурка и да изважда фрагменти от древногръцка амфора. Говорителят му Дмитрий Пасков беше принуден да признае, че артефактите са били специално пуснати на дъното на морето, за да може Путин да ги "намери".Мъжкарските изяви на президента са основна тема за руските медии от години. Той се спуска с подводница до дъното на езерото Байкал, пилотира болид от Формула 1, лови кит с арбалет, лети с бомбардировач, упоява тигър в Сибир.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАЗ-13 максимална скорост 160км/чГАЗ-14 максимална скорост 175км/ч
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАЗ-14 Чайка8-цилиндров мотор, 5526см2, 220к.с., 2600кг0-100км/ч за 15секунди, 451 Nm при 2500об/мавтоматична скоростна кутия
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАЗ-13 Чайка8-цилиндров мотор, 5526см2, 195к.с., 2100кг0-100км/ч за 16секунди, 451 Nm при 2500об/м3 степенна скоростна кутия---ГАЗ-13 Чайка8-цилиндров мотор, 5526см2, 220к.с., 2600кг0-100км/ч за 15секунди, 451 Nm при 2500об/мавтоматична скоростна кутия
69
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия е енергиен придатък на развитите държави и скоро няма да произвежда читави коли.
68
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Надето не беше продала под масата Чайките на управляващите аз бих си купил точно такава. Трудно бих сравнил возията на Чайка с тази на Мерцедес. Руснаците не са рекли не са направили и луксозен автомобил серийно производство, но не им трябва.
67
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката *** се възхищава на чудото на руския автопром - дачия мцв.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
... да правят Крайслер 300 C, например в Русия, или новия 300, който в Европа е познат като Lancia Thesis. При всички положения са по-добре от нашите ***, които сега ще си зимат нови пасати CC. Да се возят в ловешките щайги и да покажат най-после как се грижат за развитието на бизнеса у нас.
65
2
 
2
 
! Отговори
До 67 преди 11 години
Грешиш, средната възраст е 59 години.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност последната комунистическа версия на ЗИЛ (Завод имени Лихачева, а преди ЗИС - Завод имени Сталина) излиза в средата на 80-те и си е доста стабилна машина.И са абсолютно прави руснаците. Президентът на такава държава трябва да се вози в кола родно производство. Същото се отнася и за чиновниците. "ГАЗ" произвеждат "Волга Сайбер", която се прави по лиценз на Крайслер (Сребринг е моделът в САЩ), ако решат да продължат сътрудничеството, не виждам какъв е проблемът да започнат да...
63
3
 
8
 
! Отговори
свидетел преди 11 години
СИЛА ЕСТЬ - УМА НЕ НАДО !!
62
9
 
5
 
! Отговори
До идиотите преди 11 години
До *** които списват във форума -- преди да пишете, помислете защо средната продължителност на живота на мъжете в Русия е 61 години. Какво може да се очаква от една алкохолизирана нация. Пък тогава си помислете колко са напред!
61
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно! Защо да не карат коли произведени при тях и парите похарчени за тях да отиват за хората, които ги произвеждат!
60
1
 
9
 
! Отговори
октябар1917 преди 11 години
А кога руснаците ще пуснат навата ГАЗка?ЗИЛ-Завод Имени Ленина....
59
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ми се вярва държава която произвежда такива бойни машини в авиацията, да не може да направи един супер автомобил. Просто си внасят автомобили, а на своето производство не отделят прекалено голямо значение. За тях с приоритет са авиацията и космонавтиката.
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
60. Не си подготвен ! какво се крие зад това ЗИЛ. Отговаря на една нова техника , за днешно време . Ако България бъде въвлечена във война , може и да се сетите .