Ferrari държи на класиката

Няма да пускаме нито кросовър, нито седан с 4 врати, категорични са от компанията
Обновена: 17 яну 2013 20:40 | 17 яну 2013 18:31,
10
Ferrari държи на класиката
Снимка: архив Reuters

Президентът на Ferrari Лука ди Монтедземоло за пореден път категорично обяви, че компанията му няма никакво намерение да разработва нито седан, нито кросовър, въпреки че в световен мащаб има сериозен интерес към подобни автомобили.

В интервю за германското издание Auto-Motor-und-Sport, Ди Монтедземоло заяви: "Ferrari - това означава спортен дух в най-чиста форма. Никакви кросовъри или седани с 4 врати не се вписват в подобна концепция. При Ferrari няма как да има 4 врати. А също така и няма как да има евтино Ferrari, защото това просто няма да бъде Ferrari.”

Ди Монтедземоло допълни, че настоящата California е максимално най-евтиният модел, който компанията му може да си позволи.

Според него доказателство за правилната стратегия на Ferrari е фактът, че 70% от клиентите на фирмата му си купуват автомобил от марката за първи път. Това означава, че италианският концерн привлича достатъчно нови клиенти, без да му се налага да пуска евтини модели.

„Който иска евтино и в същото време бързо Ferrari, ще трябва да изчака когато най-после Alfa Romeo пусне на пазара модела си 4С”, каза още Лука ди Монтедземоло.

Още любопитни новини за коли четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е в М-ките на БМВ. Дискретни, чудовищно мощни, много солидни, много надеждни и изключително практични. Който се е качвал в Мка е прозрял и е забравил и Ауди и Мерцедес, а за италианските палячовщини да не говорим.
8
0
 
1
 
! Отговори
ОтСАЩ преди 11 години
До номер1Никога не би си купил само защото нямаш пари! Хайде стига си филосовствал.......
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За тези които само си плюят по Ферари и не са имали никога директен достъп до такава машина само ще ви кажа че сте много далече от истината. Това не е кола а чудовище . Просто няма никаква база за сравнение . Това е супер спортен автомобил от най-високо ниво без никакво съмнение.
6
0
 
2
 
! Отговори
ceci_ преди 11 години
до 4 какво има Акура конкурентно на Ферари?!а концерна Фиат има още две марки за по-евтини автомобили - фиат и алфа, така че, който иска евтино - фиат, който иска спортно - ферари.
5
1
 
1
 
! Отговори
ееееееееехххх преди 11 години
Ферари е чудесно нещо. И аз съм му фен.. Ама...........тока ми -315, телефоните 150, кабелната 38, водата-30,нета 15............Таааа..............и аз съм "Ферари".......все на червено...
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаа,аз не мисля,че последните модели на ламборджини или акура са машини за превоз.Имат доста модернистичен дизайн.Мезарати и ферари много зациклиха в миналото.То хубаво тва златно минало ама има и настояще и бъдеще дори.
3
0
 
3
 
! Отговори
dfh преди 11 години
Аз пък много се кефя, че няма да се променят. Ferrari e символ, не е просто машина за превоз, за разлика от всички останали, дето правят сапунерки на колела. Ако не те кефи Ferrari, не си Driver. :D
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Италиянките имат три бранда които са със солидна история Алфа ,Мазерати, Ферари и трите са собственост на ФИАТ.Мазерати и Ферари са най-висшия клас въплащаващи в себе си най-добрите технологии директно от пистите за най-богатите , компромиси като модните залитания те не правят само най-доброто.Алфа поема икономически изгодните рискове от краи време затова и бранда от хи-левел се е смъкнал до по посредствен.
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще си промени мнението.В съвременният свят на автомобилостроенето печели този който може да предложи най-голям избор.Всичко е класика..Никога не бих си купил ново ферари.Прекалено... старовремски дизайн имат.Много зациклиха във форми от 60-те с модернизиран вид.Скучно е.