Седанът с най-нисък разход на гориво в САЩ

Новата Honda Accord Plug-in Hybrid изисква средно по 5 литра на 100 км
Обновена: 22 яну 2013 19:09 | 22 яну 2013 19:04,
4
Седанът с най-нисък разход на гориво в САЩ
Снимка: Honda

Японската автомобилна компания Honda разпространи информация за хибридната версия на новия Accord, чиито батерии могат да се зареждат в електрическата мрежа - Accord Plug-in Hybrid.

Автомобилът е наречен "най-икономичния седан в САЩ", тъй като тестовете на американската агенцията за защита на околната среда (EPA) са показали, че той изразходва средно по 5 литра на 100 км пробег. Разходът на гориво в града също е 5 л/100 км, а този на магистрала - 5.1 л/100 км.

Стойностите са измерени в хибриден режим на движение, при който двигателят с вътрешно горене работи в синхрон с електрическия такъв. Само на електричество Honda Accord Plug-in Hybrid може да измине до 21 км.

Задвижващата система на колата се състои от 2.0-литров бензинов i-VTEC двигател, работещ по цикъла Аткинсън (5 тактов), електромотор с мощност 169 к.с. и комплект литиево-йонни батерии.

Батериите могат да бъдат заредени в мрежа с напрежение 120 волта, като това отнема 3 часа. При напрежение от 240 волта времето за зареждане пада на само 1 час.

Към момента Accord Plug-in Hybrid се предлага от отбрани дилъри на марката в Калифорния и Ню Йорк. Цените започват от $39 780.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Honda
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Това кефи ли те? Хора без собствено мнение. Зеленчуци.Между другото, Императора дали се е биел, та да дава ъкъл на другите или е бъркал под кимоното на Императрицата?Колкото да колата, супер си е, но вчера бях в салона на Опел и видях Ампера-та. Харчи 1,6 на 100. Тия в Америката не карат ли Опели????
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е хубав седана.Хонда е наложена марка.
1
0
 
3
 
! Отговори
минаващ преди 11 години
Няма друга такава нация като Япония. Когато императора им наредил по време на ВСВ или да побеждават или да умират, съотношението убити/пленени станало 122:1. Само за сведение при американците - 3:1.