Audi възражда проекта R4

Германците смятат все пак да направят по-малък спортен автомобил
Обновена: 24 апр 2013 15:35 | 24 апр 2013 15:35, Красимир Ангелов
4
Audi възражда проекта R4
Снимка: AutoMedia.bg

Германската компания Audi не се е отказала от идеята си да направи спортен автомобил с малки габарити, разкри пред журналисти техническият директор на немския производител Волфганг Дюрхаймер. Подобен проект, носещ названието R4, бе спрян от компанията, но сега отново е на дневен ред.

"В моделната гама на Audi има място за две спортни коли", обясни Дюрхаймер пред изданието Automobilemag. "Едната ще бъде хиперкола и ще заеме мястото на R8, докато втората ще бъде разположена едно стъпало по-надолу от R8.”

Малката спортна кола ще бъде направена по примера на Porsche Boxster. Вече са готови първите скици на модела, като е определена и цената, на която ще се продава той. В Audi обаче засега не бързат да дават подробности, тъй като според ръководството на компанията пазарът още не е готов да приеме подобен автомобил.

"Искаме да създадем кола, която да бъде със среден обем на двигателя и да предлага отлично поведение на пътя. В същото време обаче подобен автомобил трябва да бъде достъпен за клиентите", обясни Дюрхаймер.

Слуховете гласят, че R4 ще разчита на 4-цилиндров, 2.0 литров бензинов мотор с мощност от около 280 к.с. Има вариант обаче, машината да получи 2.5 литров, 5-цилиндров агрегат с мощност от около 400 к.с. Колкото до приблизителната цена – тя ще бъде около $40 000.

Директорът в Audi допълни, че що се отнася до хиперколата, в компанията все още няма единодушно решение за подобен проект.

Самият Дюрхаймер се надява, че съвсем скоро ще има „зелена светлина” за разработката, но предстоят да се уточнят много детайли. Един от тях е първоначалното намерение на Audi този автомобил да разчита на хибриден дизелов агрегат. Най-вероятно германците ще се откажат от подобна идея, тъй като дизелите не се приемат добре на пазарите в САЩ и Китай.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Audi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
ATI преди 11 години
KATO KRALIZA E
2
0
 
1
 
! Отговори
do 1 преди 11 години
Какъв убиец на Порше бре :) Порше, Ауди, както и Ламборгини принадлежат все на VW. Що трябва да си самоубиват колите
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Усетихте ли заплахата от Лада Калина, хер Дюрхаймер?