Това е новото BMW X5

Баварците пуснаха официална информация и снимки на модела
30 май 2013 12:18, Красимир Ангелов
20
Това е новото BMW X5
Снимка: AutoMedia.bg

След като се появиха шпионски снимки на екстериора и интериора на новото BMW Х5, дойде моментът, в който баварците разкриха кросовъра в цялата му прелест. Любопитното е, че първо изтече само една фотография в един от форумите на феновете на марката, след което производителят пусна официалната сесия на автомобила.

От снимките се вижда, че в компанията са избрали еволюционен път за развитието на модела. Той е запазил пропорциите на своя предшественик, като промените са засегнали най-вече предната и задната части на кросовъра. Отпред са се появили модернизирани фарове и изпъкнали „ноздри”, които са напълно в стила на последните модели на BMW. Отзад пък виждаме нови стопове и нова броня.

Новото BMW X5 е с 29 мм по-дълго, с 5 мм по-широко и с 14 мм по-ниско от своя предшественик. Така размерите му са 4886 мм дължина, 1938 мм широчина и 1762 мм височина. Междуосието си остава същото като при досегашното поколение на машината – 2933 мм.

Промените в интериора също не са радикални. Леко "пипнат" е многофункционалния волан, променени на външен вид са таблото с прибори и централната конзола, в чиито недра се „крие” издигащ се дисплей.

BMW X5 от трето поколение е конструиран на нова платформа, която има много общи компоненти с тази 5-Series. Инженерите на баварската компания са успели да намалят теглото на всъдехода с около 150 кг. в сравнение с настоящата му версия. Коефициентът на аеродинамично съпротивление пък е сведен до 0,31.

На първо време в гамата двигатели място ще намери познатият 3.0-литров дизел - xDrive30d, чиято мощност е 258 к.с. Ще има и дизелов - M50d M Performance, с три-турбо, 6-цилиндров мотор и мощност от 381 к.с. При него ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 5.3 секунди.

Бензиновият агрегат ще бъде 4.4-литров V8 с мощност 450 к.с. (X5 xDrive50i) Очаква се и хибридна модификация, която ще разчита на 3.0 литров бензинов двигател с 2 турбини и електромотор. Общата мощност на агрегата ще бъде 340 к.с. и 450 Нм въртящ момент.

Всички версии се предлагат със системата за задвижване на четирите колела xDrive, както и с 8-степенна скоростна кутия. В края на година се очаква и нова модификация с 2.0-литров дизел с мощност 245 к.с., който за първи път се появява при този модел. Двигателят ще е достъпен в две версии –X5 sDrive25d (само със задно предаване) и X5 xDrive25d (със задвижване на четирите колела).

Тогава трябва да излязат и още две версии на модела - xDrive40d и xDrive35i. Тези модификации ще се предлагат единствено за пазара в Европа. Именно на Стария континент – на изложението във Франкфурт през септември, ще се състои и премиерата на модела.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: BMW X5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
FSB преди 10 години
абе че е яко, яко е, ама не мога да си представя да дам 170000 лева за автомобил, и още по 20000 на година за поддръжка, каско и подобни, не е за БГ-то тая кола, безбожно скъпи са
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
designa e desaster ! 4e to prednia model e s po dobur design
16
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 години
М=дааа,,, голямо е кафяво е и съвсем прясно ...... :)
15
0
 
10
 
! Отговори
БМВ фен преди 10 години
Аз карам от години само автомобили на БМВ(супер доволен съм!) и да ви кажа лично на мен този "фейс-лифт" не ми харесва много. Прилича малко на новата 1 серия, но има и много "корейски" вид с тея никелирани(или пластмасови - не виждам добре) акценти на предната броня. Няма го тоя "страшен" вид на по-предния, все още официално последен модел! Иначе за двигателя - не знам, но най-вероятно има подобрения! Но ако имам пари няма да откажа да стана собственик на този, иначе хубав, баварец!
14
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 10 години
По логиката на българина трябва да си купуваме дърти щайги, за да сме умни и красиви. Зелки завистливи.
13
3
 
12
 
! Отговори
pilot преди 10 години
Гроздето е кисело, защото е високо:-) Нещастници,то затова в цял свят тази марка е на почит.
12
9
 
5
 
! Отговори
keles преди 10 години
На нищо не го прилича. А и в Бг да караш БМВ е просташко.
11
3
 
7
 
! Отговори
наско преди 10 години
Колко сте жалки всички ... Дано въпреки всичко имате възможност да се качите поне веднъж на такава кола!
10
18
 
13
 
! Отговори
XXL преди 10 години
На емблемата си пише ясно..Б-ензин,М-асло,В-ода..;))) Пълен *** за комплексари с малки пиш.. ;))
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с всеки следващ модел стават все по-грозни
8
2
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 10 години
Да, по усмихнато е, сигурно е от лай*яния цвят, дето са му тупнали... ново е все пак :D
7
1
 
18
 
! Отговори
******** преди 10 години
Че то е като старото
6
30
 
9
 
! Отговори
кк преди 10 години
Страхотна кола! Карам я трета седмица и не мога да й се нарадвам... Препоръчвам я на всички българи. Няма да съжалявате!
5
6
 
20
 
! Отговори
ВАЗ преди 10 години
Голям пластмасов *** !
4
7
 
31
 
! Отговори
! преди 10 години
Ми то като старото :)
3
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
скъп ***
2
9
 
38
 
! Отговори
SS преди 10 години
В БГ всички "тузари" се хвърлят на въпросната марка и модел автомобил,обаче после става много интересно с плащането на лизингови вноски,застраховки /10 бона е само каското/ и цялостна подръжка на автомобила - за година по 50 бона си отиват ,а как се чупи всичко по него само собствениците си знаят...всичко по този автомобил и не само ,по днешните коли ,е направено да се поддържа автомобилната индустрия и сервизите им.Но който може да си го позволи да си го купува.
1
4
 
22
 
! Отговори
Да бе преди 10 години
Колко па да е ново?