Косачка за трева вдига 210 км/ч

Машинката е с двигател от мотоциклет Honda
28 юни 2013 21:00, Красимир Ангелов
6
Косачка за трева вдига 210 км/ч
Снимка: AutoMedia.bg

Специалисти от компанията Honda създадоха специално за британското телевизионно предаване Top Gear най-бързата косачка за трева в света, съобщава BBC. Тя може да развие скорост от 210 км/ч.

Досегашният световен рекорд за подобна машина бе 155 км/ч. По думите на представители на Honda техните инженери са имали трудната задача да запазят външния вид на косачката и същевременно тя да може да развива висока скорост. В крайна сметка японският производител е снабдил модела си Honda HF2620 с двигател с мощност 1000 куб. см от спортния мотоциклет VTR.

Стандартната машинка за косене с огромна трудност достига 18 км/ч, тъй като мощността на нейния мотор е едва 20 к.с. От друга страна, за безумното творение на японците това не е проблем, тъй като двигателят Honda 1000cc VTR разполага с цели 110 к.с.

Кормилното управление на машината е взаимствано от Morris Minor, колелата са от квадроцикъл, а металните остриета за косене са премахнати. Пълната си мощност двигателят на новото творение достига при 4000 об/мин., като в Honda са на мнение, че машинката ще ускорява от 0 до 100 км/ч да 4 секунди.

Същото прави и суперколата Ferrari F12, но не е ясно кой ще се прежали да се пробва зад волана на Honda HF2620... Машината още не е изпробвана, като със сигурност няма да получи лиценз за обществено ползване. И в крайна сметка ще си остане само експеримент.

Още снимки вижте само в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Hondaкосачка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
32
 
! Отговори
ставри преди 10 години
" двигател с мощност 1000 куб. см "-ето това се казва мощност.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пък аз искам да си купя редосеялка с вертикално излитане. Може и да не е японска.:)
1
0
 
45
 
! Отговори
I'm преди 10 години
Купувам си я и отивам пред Планета с нея да им късам шортие на дупетата там с разни AMG-та, Porsche-та, M3, M5 и други такива интересни коли. И ще съм най-голeмия турбо гъзар с косачка, която се ускорява за 4сек. :DDDDDDD