Новата Mazda2 - най-яркият и най-агресивен модел на марката

При концептът Hazumi дебютира новият дизелов мотор на японците
21
Новата Mazda2 - най-яркият и най-агресивен модел на марката
Снимка: AutoMedia.bg

Mazda демонстрира в Женева концепта Hazumi, който официално бе обявен за предшественик на най-компактния хечбек на марката. Прототипът на бъдещата Mazda2, според официалното заявление, обединява в себе си четирите основни направления на развитие на японския производител.

Първото от тях е фирменият корпоративен стил, който прави нова крачка напред, тъй като дизайнерите на Mazda за първи път го използват при толкова компактен автомобил. Според главния конструктор на проекта – Рю Янагисава, Mazda Hazumi напомня на животно, което се готви за скок и напълно отговаря на очакванията на младите купувачи.
 
Самата машина е дълга 4070 мм, което е със 150 мм повече от настоящото поколение на Mazda2. Широчината на Hazumi e 1730 мм, а височината – 1450 мм. Разстоянието между двете оси достига 2585 мм, което е с 95 мм повече от сегашната генерация на модела.

Второто направление е наборът от технологии за спестяване на гориво, обединени под името SkyActiv. Засега японците предпочитат да не дават подробности, но в Hazumi е дебютирал нов дизелов мотор с обем 1.5 литра. За него се знае само, че работи при същата компресия, както и по-големия му събрат с обем 2.2 литра.

Агрегатът отговаря на стандара Еuro6, като въглеродните емисии при него са ограничени до 90 г/км. Моторът разполага със система start-stop и със система за рекуперация на енергията.

На трето място – в този модел Mazda показва нов комплекс от системи за сигурност, наречен i-ActivSense. Той олицетворява философията за безопасност на компанията и трябва да сведе до минимум опасностите от инциденти на пътя.

Последното направление е напълно новата мултимедийна система MZD Connect. Всъщност тя се появи още при Mazda3, но в случая с концепта Hazumi е обновена.

Още снимки на новата Mazda Hazumi вижте в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: MazdaженеваMazda 2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
19, мазди няма защото хората са доволни и не ги продават:) На 6цата е 470 литра багажника
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА ТОВА КЪДЕ МУ Е РЕЗЕРВНАТА ГУМА?
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
колко литра....опс грешка,колко милилитра е багажника на тая мазда?стига сте ми ги хвалили тез мязди,купувате си нова мязда щото не можете да си позволите нещо друго.я вижте в мобилето кое се търсидо 2000 година се предлагат само 500 мяздиа до 2000 година фолксваген- 5000 КОЛИ
17
1
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 10 години
Всеки може да изпържи двигател:) И този среден разход изобщо не е малък...
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
15, служебните ми коли са немски. Добре, че имам лична та да не си провалям командировките:)
15
2
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 10 години
"Бензиновият вариант е 1.8 TSI, разполагащ със 180 к.с. Той се предлага единствено с 6-степенна DSG кутия, през която минават максималните 280 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч достига 7.8 секунди, а максималната скорост е 216 км/ч. средният разход на гориво е много по-нисък: само 7.4 л/100 км."И това е "само" Шкода.
14
2
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
От десет години си на Авенсис, пък показваш задълбочени познания по немските машини!?!?!А от мен - най-хубавите коли са най-скъпите /независимо от марката/. Всичко евтино е компромис, за съжаление.
13
3
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
Гледам тука некви Японци много са се надъхали. По-спокойно нервите ще ви трябват като си карате дараците!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тойота 1.8 - 875 км. с 50 литра бензин. Извънградско. Мен ако питате Субару е най-добрата!
11
2
 
7
 
! Отговори
Мазда преди 10 години
Мазда 6, 2.0 литра бензин, 145 конски сили, всичко без кожа(то пък да е.а тази екстра?!) + 2 комплекта лети джанти с гуми - 57 х.лв. - 20% ДДС (N1 - товароносимост по-голяма от собственото тегло), годишен данък - 6,72 лв., 8 години пълна гаранция, разход под 6/100 извънградско, градско - 7,9/100. Освен да пожелая на собствениците на ауди, Гоуф и Шкода приятен ден, друго не се сещам:) Ах, да! Забравих, че има още едни 10% отстъпка за редовни клиенти:))))))))
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ихааааа! Аз, ти май не познаваш парите. Или ги нямаш:) Мазда 6 струва около 65 хиляди. И нищо не дрънчи. Я се разходи до Дупнишкото поле да се поуспокоиш малко.
9
2
 
2
 
! Отговори
ти преди 10 години
аз, карай си ладунята:) Ако искаш да се возиш тихо - Тойота:)
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
6, Гоуфа му е мамата! Но българистанеца умре да казва на черното бяло! Японците правят много хубави коли и световния пазар го показва. Коя немска кола има 8 години гаранция?! Коя друга освен Мазда изобщо?! Дори корейците дават до 7г. И правят също много хубави коли. гаранцията на купетата на Тойота е 12 г.!?!?!??!? На тези възраст повечето коли са вече изгнили.
7
4
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
Тия Маздички и Тойотки са си японски пръчки отвсякъде. Измислен дизайн като на космически кораб, но в ниския ценови клас с евтини и дрънчащи пластмаси. Като поостареят с няколко години даже изглеждат смешени.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 3Aбсолютна тъпотия !! Карам само Мазда от доста време, верно си купувам само нови, но сегашната ми е на 3 години и е здрава като бетонен блок, върви като фурия и харчи малко, стига тоя, къде е зад волана да не се прави на Шумахер. Нищо не се е развалило, всичко работи.Така че гледай си работата и карай каквото си искаш, но не прави глупави коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много нисички тези Мазди, не са за нашите дупки.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те пък немските коли не дават дефекти! Вече всичко е пластмаса. Онази стара, вече само гола марка, с трите лъча като мерник, не можеш да я изкараш от Балканстар:) Само Ауди и БМВ отсрамват немците. Фолксвагена е най-чупливата след Мерцедес. Даже Опелите са по-здрави. Аз имам 10 годишен Авенсис, от магазина. Е, на 200 000 се наложи да ми сменя амортисьорите! Няма по-безаварийна кола. Така пише и в списанията.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3, Я си карай 15 годишния Голф. Това, че не можеш да си позволиш нова кола, не я прави по-лоша. Аз карам чисто нова Мазда 6. Имаш много здраве от арменският поп. Кък момента няма по-добри коли от японските в сравнението цена, икономичност, комфорт. Немците правят страхотни коли, но не бих се возил при себестойност 30 ст. на км. за гориво. Цената дори не я коментирам. Ауди 6 със същите екстри ще струва 30 бона повече от маздата. И не е толкова красиво, сори:)
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Карам Мазда 6 вече 8 години и не я сменям за нищо друго освен за друга Мазда!
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
копират италианците с алфа мито.Все нещо им крадат тези япончета,но пък за сметка на това ги правят по здрави