Новото Punto ще се казва Fiat 500 Plus

Моделът ще се произвежда в Полша
0
Новото Punto ще се казва Fiat 500 Plus
Fiat 500L, Снимка: Fiat

Fiat обяви, че наследникът на Punto ще се появи през 2016 г., пише английското издание Autoevolution. Моделът ще има нелеката задача да се пребори със сериозни конкуренти в масовия B-сегмент, с което да генерира солидна печалба за Fiat.

Интересното в случая е, че колата няма да се казва Punto или New Punto, а ще бъде приобщена към голямото семейство на 500. По време на специална презентация, на която Fiat представи плановете си за близкото бъдеще, стана ясно, че колата ще се казва 500 Plus.

Очаква се моделът да има по-висококачествен интериор и премиум излъчване като цяло. Въпреки новото име, колата ще бъде по-широка и по-дълга от класическия 500 и ще бъде позиционирана над него. Очаква се обаче 500 Plus да бъде малко по-дребен от Punto.

Колата ще се произвеждана в Тихи, Полша, като италианците се надяват да продават по 180 000 бройки годишно. Fiat 500 Plus ще бъде базиран на компактната платформа на алианса Fiat-Chrysler, която се използва от дългата 3840 мм Lancia Ypsilon, която пък от своя страна е базирана на Fiat 500 и Fiat Panda.

Не е ясно дали Punto ще изчезне напълно като марка от лицето на земята. Най-вероятно моделът ще продължи да се продава на избрани пазари извън Европа.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: PuntoFiat
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари