Audi с 60 модела през 2020 г.

Целта на компанията е да стане лидер при премиум-автомобилите
18 юли 2014 15:39, Красимир Ангелов
0
Audi с 60 модела през 2020 г.
Рупърт Щадлер. Снимка: Audi

Audi започва нова офанзива, за да постигне поставената си цел - през 2020 г. да бъде най-големия производител на автомобили от премиум-сегмента. За целта броят на моделите, които компанията ще произвежда след 6 години, ще нарасне от 50 на 60, обяви шефът на фирмата Рупърт Щадлер на симпозиум в Копенхаген.

На практика всички модели вече са известни. Като начало ще се появят нови два кросовъра, които ще застанат в двата края на гамата SUV-автомобили на производителя от Инголщад. Първият ще бъде компактният Q1, а след него ще излезе и флагманът Q8, който ще трябва да се конкурира с Range Rover.

Освен това Audi има намерение да пусне хибридни версии на всичките си основни модели, както и да добави няколко напълно електрически модификации. На първо време това ще засегне моделите A6, A7 и A8, което ще позволи на марката да заеме повече пазарни ниши.

"В момента наблюдаваме същите действия от страна на нашите конкуренти", твърди Щадлер, цитиран от Car Magazine. "Убеден съм, че през 2030 г. Audi ще бъде лидер при Plug-in хибридите, като ще работим в тази насока. Що се касае до електромобилите, те са много скъпи и затова нямаме намерение да гоним Tesla. Освен това съм на мнение, че нашите клиенти трябва да могат да карат където си искат, а не да зависят от обхвата на батериите си."

Сред новостите, които ще предложи компанията са и дизелови версии на моделите от линиите S и RS. Доказателство за това е концептуалният RS5 TDI, който бе показан наскоро от Audi. Освен това фирмата от Инголщад подготвя и разширяване на семейството TT.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Audi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари