Колите от Ловеч стъпиха в Румъния

Словакия и Унгария са следващите пазари за Great Wall
Обновена: 12 авг 2014 13:26 | 12 авг 2014 13:26,
27
Колите от Ловеч стъпиха в Румъния
Тестови Great Wall H6 за клиентите на компанията в Румъния. Снимка: Литекс Моторс

Произведените в завода в Ловеч автомобили с марка Great Wall вече се предлагат и в Румъния, съобщават от Литекс Моторс. На пазара на северната ни съседка дебютират два проходими модела - всъдеходът H6 и пикапът Steed 5.

Произведените в България машини ще се дистрибутират от фирмата Alexandros Motors, която разполага с 20 дилърски представителства, разположени в най-големите румънски градове. Компанията продава както нови, така и стари автомобили и е ексклузивен представител на марката автобуси King Long и мотокарите Shangli.

Пикапът Steed 5 и всъдеходът H6 ще се предлагат на румънския пазар с бензинови и дизелови двигатели. На по-късен етап към тях ще се присъединят и други произведени в България модели на Great Wall.

Автомобилите от Ловеч вече се предлагат на пазарите на Италия, Македония и Сърбия, като предстои въвеждането им в Словакия и Унгария, съобщават от Литекс Моторс, като уточняват, че очакват сътрудничеството им с Alexandros Motors да доведе до значително увеличение на дела на SUV автомобилите и пикапите на румънския пазар.

По-рано от Литекс Моторс уточниха, че през следващите години на територията на завода ще започнат да работят бояджийски и заваръчен цех. Ще бъдат увеличени и работните места, които в момента са 200. Плановете предвиждат произвежданите в момента 5000 автомобила годишно да нараснат до 50 000.

Още за колите от Ловеч четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
малиии, сега идват жеги! Вехтите барутници ще започнат да греят! После идва зима, ще спрът да палят. И въпреки това Грейт уол били нефелни и българина нямало да даде повече от 500 лева за тях! Няма да даде щото е беден, а не защото колите са лоши. Абе изгорел народ сме!
20
1
 
5
 
! Отговори
Furiq преди 9 години
чудя се колко от всички хейтъри тук са се возили поне веднъж в такава кола, за да можат да си кажат мнението, голми сте разбирачи всички....
19
2
 
0
 
! Отговори
Диана преди 9 години
Не знам дали сте забелязали, но на колите Great Wall (ГОЛЯМА СТЕНА) е написано Made in България (МАДЕ ИН БЪЛГАРИЯ) . Това е подигравка .Трябва да се пише Made in Bulgaria или Произведено в България .
18
4
 
0
 
! Отговори
сова преди 9 години
Между произведено и сглобено има голяма разлика. Колите от Ловеч са сглобени от готови агрегати от Китай,в тях няма нито една българска част. Така че никак не подхожда да се казва произведени в България.
17
5
 
0
 
! Отговори
писна ми на грездея преди 9 години
От утре всички мутри , мутре плазмоиди и дс *** , трифоноф и карбофски , въобще целияпсевдо елит и интелигенция с *** на гришата , аудита и бмв и поршета си ги ггледате на картинка и тоя , индиец който е правил тази псевдо клавиатура му исзъхнат топките . Руска интелегенция *** ти у задно .
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тенденцията в България е всеки да кара БМВ или Мерцедес ! Може и на 30 години да е колата, но е важна марката..... нищо, че е барака ! В България май има повече Мерцедеси на глава отнаселението спрямо Германия !!!Тези коли които правят Литекс са за практични хора !!!Много празноглавци си купуват коли за по 50-100 000лв, но живеят в панелка заедно с жената, децата, мам, тати и сестрата !
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не сте наясно да ви светна. Великите Рено Меган 3 се сглобяват в турция. Не мисля, че дачиите са лоши коли само защото се сглобяват в румъния.
14
8
 
1
 
! Отговори
изабезпариневземам преди 9 години
Така , по ред на номерата бг кенефите ги спряха щот няма търсне , тези китайски самоделки са за пазари като Беларуския откъдето ще ни пратят бартерно морално остарвли трактори с претенци на ху текнолъжди от факинг русия , с една дума *** , до турчина дето пиш като бил от Австралия какво стана сХолден да не стане и скоч индустри направо в гьола , ако си мислиш , че чехи , поляци и сърби ще чяакта великия турски идженер да сглоби таратайка по лицензжик.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е убеждавам се че има много *** по тази наша земя!САМО *** ЩЕ ИМА ПРОТИВ НЕЩО ОТ КОЕТО ИМА И ЩЕ ИМА САМО ПОЛЗА.КАКТО ЗА РАБОТНА РЪКА ТАКА И ЗА ПРЕКИ И НЕ ПРЕКИ ДАНЪЦИ В ДЪРЖАВАТА.*** ЗЛОБАРИ!А ПО МЕЖДОДРУГОТО АЗ СЪМ КАРАЛ H6 РАЗКОШНА Е.
12
11
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо с Лада преди 9 години
За руско и българско возило давам най-много 10 лв!
11
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 1Мишок, доста работи съм направил и в личен и професионален план, но не мисля че тук е мястото да им давам гласност. Оценки давам на база опит със съответните марки и двата *** съм притежавал даже и в момента имам два Докера и се чудя на кой да ги засиля, ако искаш мога да ти ги дам в пакет, предполагам няма те събори цената баровец ми се виждаш, ***! А на леваците, който са ми нацъкали щедро минуси им пожелавам от все сърце да си купят българо-китайски клозет, доволни ще са...
10
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Купуването на китайско менте е диагноза. Такива хора са склонни да подкрепят екстремизма, различните терористи, освободители и най-общо казано, мечтаят да акат на метеното.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На фона на...малолитражката Дачия,нашендките...китайски возила,са си...сериозни автомобили.
8
16
 
9
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
Ако е кола, трябва да е немска!
7
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безаварийно каране на всички закупили автомобили от Ловеч!
6
8
 
15
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Сега е много важно на къде ще се катурне Турция като най-голям производител в региона !Имаме потенциала да установим още няколко завода тук.
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Карането на Голф е диагноза, не предпочитание :)
4
41
 
12
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Дачия Логан или Греат Уол.Ах, че дилема.Май ще е голф 3 за нашите пътища :)
3
4
 
38
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
браво
2
7
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, за няма и две години откак се установиха в България, вече започнаха да разширяват пазара си.