Honda добави още 70 к.с. на хибрида CR-Z

Японците поставиха компресор на агрегата на хечбека
25 авг 2014 22:31, Александър Попов
2
Honda добави още 70 к.с. на хибрида CR-Z
Снимка: Honda

Спортното подразделение на компанията Honda - Honda Performance Development, подготви допълнителен пакет за хибридния си хечбек CR-Z. В него влизат механичен компресор, интеркулер, пренастроен блок на управление на мотора и въздушен филтър. Благодарение на това мощността на модела е нараснала с близо 70 к.с. – от 130 в стандартната версия до 197.

Агрегатът на CR-Z се състои от 1.5-литров бензинов двигател, електромотор с 14 к.с. и комплект литиево-йонни батерии с емкост 15 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 8.8 секунди, а максималната скорост на хибрида е ограничена на 200 км/ч.

Засега от Honda не съобщават как ще се променят тези характеристики след поставянето на допълнителния пакет. Той ще се предлага единствено за версията на Honda CR-Z механична скоростна кутия (б.а. – моделът се предлага и с вариаторна трансмисия). В комплекта е включен и заден диференциал с повишено триене.

Цената на доработката е 5495 щатски долара, като ще се предлага единствено за автомобили Honda CR-Z, произведени през 2013 и 2014 г. Пакетът ще е достъпен само за машините в САЩ, тъй като в Европа моделът бе спрян от продажба заради слабия интерес.

Още новини от автомобилния свят четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Honda
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно е въпрос на вкус. Просто не могат да ме грабнак японските коли. Отвън са страхотни, не отричам. Ама вътре са ми много хаотични, претруфени и най-вече много, ама много пластмасови. Ама то в днешно време колите станаха масово пластмасови от вътре.
1
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Копувам и веднъга му *** кюнецо!