Следващият Mercedes-Benz S-Class ще разчита езика на жестовете

Луксозният модел ще получи и напълно нов тип седалки
25 авг 2014 13:30, Александър Попов
3
Следващият Mercedes-Benz S-Class ще разчита езика на жестовете
Снимка: Mercedes-Benz

Процесът по развитие на новото поколение на семейството Mercedes-Benz S-Class е в разгара си, но въпреки това в лабораториите на компанията вече се работи усилено върху технологии, които ще получи следващата генерация на седана. Сред тях ще са нова мултимедийна система и напълно нов тип седалки за шофьора и пасажерите.

Следващият Mercedes-Benz S-Class ще разчита езика на жестовете

Пред изданието Auto Express главният дизайнер на интериора на моделите на компанията Ян Каул потвърди, че той и колегите му тестват редица нови технологии и допълнителни разработки. Сред новите функции на бъдещата S-Class, която ще излезе през 2018 г., ще бъде система за управление с помощта на жестове.

"Да, ние сериозно работим върху това, но трябва да се знае, че управлението с жестове не е подходящо за всички операции. Например, да се вкара адрес в навигационната система е далеч по-лесно чрез менюто или с гласова команда. Въпреки това тази технология ще бъде от голяма полза на шофьорите и много скоро ще я видите", обясни Каул.

Що се касае до седалките, тяхната нова концепция ще обединява креслото с облегалките за гърба и врата в едно цяло. Подобна система е използана при концептуалния прототип Mercedes-Benz S-class Coupe. Инженерите са на мнение, че подобно решение ще позволи да се олекотят самите седалки, но преди това трябва да решат проблема с тяхната функционалност – регулиране, охлаждане, подгряване и функция за масаж.

В компанията работят и над нови комуникационни технологии. В следващото поколение на S-Class ще бъде поставен интерактивен приборен панел, подобен на този, който бе използван в Audi TT. В Mercedes-Benz обаче не са склонни да изполват огромни сензорни екрани, с каквито разполага Tesla Model S, тъй като според дизайнерите на компанията те нито са удобни, нито са безопасни.

Още новини от автомобилния свят четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: мерцедесMercedes-Benz
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
карай преди 9 години
Да бе да.Като гледам колко ръчки са наредили пред волана вместо бутони по волана,личи си колко са напреднали.
1
1
 
3
 
! Отговори
Циник преди 9 години
И какво искате да кажете, че умният "Мерцедес" ще различава кукиш от среден пръст или трамвайджийското движение? Или въздушна целувка от покана за...срам ме е да го кажа!