Бъдещият Golf ще бъде и кросовър

Моделът се разполага под Tiguan в гамата на компанията
13 ное 2014 13:16, Красимир Ангелов
2
Бъдещият Golf ще бъде и кросовър
Снимка: VW

Въпреки че има в гамата си кросовъра Tiguan, компанията Volkswagen ще пусне на пазара още един такъв модел, който ще стане част от семейството Golf. Това ще се случи през 2018 г., за когато е предвидено новото поколение на най-популярния модел на марката, съобщава изданието Car.

Според информацията в случая става дума за пълноценен кросовър, а не за всъдеходна модификация каквито са CrossGolf и показаният наскоро Golf Alltrack. Новият модел ще се предлага със система за задвижване на четирите колела 4Motion, както и с две дължини на разстоянието между двете оси. Удължената версия ще се продава единствено на пазара в САЩ.

Бъдещият кросовър на Volkswagen ще прилича на традиционния хечбек, но ще получи разширени калници, по-мощна спирачна система и защитни елементи за броните и каросерията. В оборудването му ще бъдат включени система, подпомагаща спускането, допълнителни всъдеходни настройки на шасито, както и специална навигационна система, помагаща движението по труден терен.

За да може подобен автомобил да се наложи на пазара, във Volkswagen ще променят категорията на следващия Tiguan. Той ще бъде по-луксозен и по-голям на размери, като ще се предлага и със 7 места. Цената му ще бъде и доста по-висока, което ще отвори място за кросовъра Golf в гамата на марката.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Golfколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
Жалко за перничаните :D
1
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Красота и стил от VW,какво друго.