Audi инвестира още 2 млрд. евро в битката с BMW

Компанията от Инголщат ще похарчи общо 24 млрд. до 2019 г.
30 дек 2014 18:37,
9
Audi инвестира още 2 млрд. евро в битката с BMW
Концепцията Prologue представя бъдещите модели на марката. Снимка: Audi

Германският производител Audi обяви, че ще увеличи с 2 млрд. евро сумата, която ще инвестира в своето развитие до 2019 г. Така компанията смята да похарчи за този период общо 24 млрд. евро, с помощта на които трябва да задмине своя конкурент BMW и да излезе на първо място по продажби сред производителите на премиум модели, съобщава Reuters.

Около 70% от тази сума ще бъде предназначена за разработката на нови модели и технологии. Компанията предвижда пускането на ново поколение "свръхикономични" двигатели с вътрешно горене, а също така и на редица алтернативни силови агрегати.

В Audi смятат да се съсредоточат върху разработката на хибриди с възможност за зареждане от електрическата мрежа, а също така и агрегати, задвижвани с водородни горивни клетки. От компанията твърдят, че серийното производство на такива автомобили ще стартира веднага, щом то бъде оправдано от търсенето на пазара и от инфраструктурата, необходима за тях.

До началото на 2020 г. в Audi смятат да представят 10 напълно нови модела. Сред тях ще бъде субкомпактен всъдеход, както и новите флагмани на марката – Audi A9 и всъдеходът в стил „крос-купе“ Audi Q8.

До 2018 г. на пазара ще излязат два електромобила, единият от които ще бъде спортен. Това най-вероятно ще е електрическа версия e-tron на новото поколение на суперколата Audi R8, чийто дебют е предвиден за догодина.

Що се касае до втория електромобил, това ще бъде спортен всъдеход. Той ще трябва да се конкурира с все още неизлезлия на пазара Tesla Model X. Очаква се германският кросовър да може да измине с едно зареждане на батериите си повече от 500 км.

Останалите 30% от инвестициите ще бъдат предназначени за модернизиране на заводите на Audi в Инголщат и Некарзулм, както и на този в Мексико, който ще произвежда моделите за пазара в САЩ. Пари са отделени и за разработката на нови системи за подпомагане на шофьора, както и за нови информационно-развлекателни технологии.

Още за концепцията Prologue вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Audi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мерцедесче
6
3
 
2
 
! Отговори
е, а па аз преди 9 години
Сам на Ауди от 80-та и не ми дреме какви ще са новите еднодневки, набъкани с ненужна техника за суета.
5
1
 
4
 
! Отговори
Атанас преди 9 години
Първо да инвестират,и да си оправят дефектите,новите /супер двигатели горят масло като Трабанти.../и после да го вадят! Весела Нова Година на всички Автомобилни Фенове на автомобилите,и безаварийна 2015 година!
4
11
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
и 10 да инвестират пак ще дишат прахта на отпред движещото се БМВ
3
1
 
8
 
! Отговори
Баварец преди 9 години
И двете фирми со от Бавария, единствената битка е за бира но Октоберфест.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
никаква битка за нищо няма! всичко е предварително уточнено и разпределено! нарочно ви карат да вярвате в глупости, за да ви контролират чрез вярата ви после!
1
4
 
11
 
! Отговори
селенин преди 9 години
А пък аз още си карам москвето!