Новите модели на BMW вече не се крадат лесно

Компанията намери светкавично решение на проблема със сигурността
3 фев 2015 14:33,
21
Новите модели на BMW вече не се крадат лесно
Снимка: BMW

Светкавично решение на проблема със сигурността на новите модели BMW намериха инженерите на компанията. Софтуерният пропуск, от който можеха да се възползват хакерите, за да отключат всеки нов модел BMW, Rolls-Royce или Mini, вече е отстранен, съобщават от BMW.

Проблемът бе открит от германския автомобилен клуб ADAC, който алармира, че онлайн системата ConnectedDrive дава възможност за лесна кражба на моделите на компанията, оборудвани с този софтуер. За целта били необходими само смартфон и специално приложение, чрез които джамбазите можели дистанционно да манипулират ключалките на вратите и стартирането на мотора, при това без собственикът на автомобила да разбере.

Сега от BMW съобщават, че не просто са отстранили открития от ADAC пропуск, но и са повишили допълнително сигурността на автомобилите си.

"Благодарение на онлайн възможностите на BMW Group ConnectedDrive пропускът бе отстранен бързо и сигурно при всички автомобили. Достъпът до важните за шофирането функции е напълно изключен. Посещение в сервизите не е необходимо", сочи информацията от компанията.

От BMW поясняват, че въпросното актуализиране на системата се извършва автоматично, когато автомобилът се свърже със сървъра на BMW Group или водачът ръчно активира сервизната конфигурация.

"Обновените онлайн услуги на системата ползват криптирането, което в повечето случаи се използва и от финансовите институции при онлайн банкиране. Чрез HTTPS-протокола данните се криптират, като освен това от автомобила се идентифицира и сървъра на BMW Group, преди да започне прехвърлянето на данни чрез мобилната мрежа. По този начин BMW Group своевременно повиши сигурността на BMW ConnectedDrive, защото досега не са известни случаи на неоторизиран достъп до данни отвън или дори само опит за такова действие", заявяват от BMW.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
яшар преди 9 години
НОМЕР 15 да говори по-точно. Вярно е че болшинството от тези ,които карат БМВ са подобни типове, които даже не могат да управляват тези коли правилно и си вдигат самочувствието. Но има и нормални хора , които ценят качествените неща и умеят да и служат с тях.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички водачи на тази марка в България са доказани ***, джигити, комплексари и психопати.
11
7
 
4
 
! Отговори
Нане Вуте преди 9 години
До сашоА може ли да ти развъртя манивелата от БМВ-то в устенцата?
10
3
 
5
 
! Отговори
Е - Ник преди 9 години
Сигурен запуск на двигателя - само с флашка в *** на шофьора...
9
3
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Предпочитаме "Москвич"!
8
2
 
37
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Колкото и да е умен един крадец, той отива в чужда собственост. Всеки собственик може да си защитева имуществото, така както му позволява Конституцията чл.17 ал. 3. Защо законите в нашата Република противоречат на Основния закон /чл. 5, ал.1/. Защо учителя по химия от Врачанско бе вкаран в затвора? /Крадлата му влязла във вилата и се натъква на минна изненада/ Много пъти преди това той се жалва в полицията никой не ***. И после той престъпник !?!?!?
7
25
 
24
 
! Отговори
сашо преди 9 години
който разбира от коли купува японска,немските бангии да си ги карат в германия.беемвето е една от най-проблематичните коли създавана някога.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха е да това е за новите БМВта, които са дефицитни в БГ. А БМВта на 10+ години, изкорубени - бол!
5
26
 
12
 
! Отговори
a преди 9 години
Таралясници се карат масово в бг. Само в бг повечето брички по пътя струват по-малко от телефона ми и предизвикват проблеми по пътищата. Изкуствено се поддържа остарелият автопарк у нас за кеф на говедата,които живеят в бг.
4
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гугъл направи кола, БМВ поддържат сървъри с инфо как да си стратираш колата!!! На къде върви тая цивилизация..... Една кола (машина) трябва да има механичен ключ за запуск и спиране, а не плейстейшън и смартфон контрол...
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурността и свободата (комфорта) стоят от двете страни на везната.
2
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За тва си карай старата Лада. Отключена я държа и никои я не ще!
1
20
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че кой па ще ги краде тея таралясници бе. Тва само в Бг мутрите си го купуват да си трепят децата.