Ferrari обеща да възроди модела Dino

Бъдещият модел на италианците ще струва 200 000 евро
0
Ferrari обеща да възроди модела Dino
Снимка: Ferrari

Компанията Ferrari се готви да възроди името Dino за нов спортен автомобил със средно разположен двигател. Това съобщава Autocar, като се позовава на шефа на концерна Fiat-Chrysler (FCA) Серджио Маркионе.

Пред изданието топ-мениджърът категорично обяви, че появата на подобен модел е „въпрос на време”. Името Dino се появи през 1968 г., като под него Ferrari продаваше цяло семейство достъпни автомобили с двигатели с по-малко от 12 цилиндъра. Те са кръстени на най-големи син на Енцо Ферари, който умира само на 24 години.

Бъдещият вариант на Dino ще получи туин-турбо V6 двигател, което контрастира с настоящите модели на Ferrari, залагащи на V8 мотори с компресор и атмосферни V12. Според Маркионе мощността на новия модел ще е около 500 к.с., като той ще трябва да се пребори за клиенти с Porsche 911 GT3 RS, Aston Martin V12 Vantage S и McLaren 570S.

Очаква се в гамата на Ferrai новият модел да се разположи под California T и да струва около 200 000 евро. Обсъжда се възможност, при която Dino да заеме мястото на California, но това е по-малко вероятно. Появата на модела е планирана за 2018 г.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: FerrariСерджио Маркионе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари