VW показа най-мощния Golf с предно предаване

Модификацията GTI Clubsport е посветена на 40-годишнитата на модела
10 сеп 2015 13:50, Красимир Ангелов
12
VW показа най-мощния Golf с предно предаване
Снимка: Volkswagen

Volkswagen представи серийната версия на хечбека Golf GTI Clubsport, която ще стане най-мощната модификация с предно предаване на модела. Премиерата пред публика ще се състои на автосалона във Франкфурт.

Хотхечът е оборудван с 2,0-литров бензинов турбо мотор с 4 цилиндъра, развиващ 265 к.с. Това е с 35 к.с. повече от мощността на същия двигател, поставян на стандартния Golf GTI. В продължение на 10 секунди агрегатът може да развива 290 к.с. благодарение на функцията overboost, която се активира при рязко натискане на педала на газта.

Двигателят работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с роботизирана DSG-трансмисия със същия брой предавки. При втория вариант Golf GTI Clubsport ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди (с механична трансмисия – за 6,0 секунди). Това е с 0,5 секунди по-бързо от стандартния Golf GTI Performance с 230 к.с. Максималната скорост е 250 км/ч.

Моделът е получил аеродинамични елементи по каросерията, включващи напълно нова предна броня, странични престилки, модернизирани задна броня и дифузьор. Хотхечът ще се предлага с 18- или 19-цолови джанти с различен от досегашния дизайн.

Новата модификация има и черна линия на каросерията, която е идентична с тази на оригиналния Golf GTI от 1976 г. Освен това машината е със затъмнени задни стопове и хромирани тръби на изпускателната система. В салона са се появили спортни седалки, обшити с алкантара.

Серийният Volkswagen Golf GTI Clubsport, който е посветен на 40-годишнината на първия Golf GTI, ще се появи на пазара в началото на 2016 г.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: GolfVolkswagen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Хараламби преди 8 години
"...най-неприятния възможен torque steering?"Почивай в мир родна реч, омайна, сладка.
7
3
 
3
 
! Отговори
Карам с 200 преди 8 години
Това е един ужасен автомобил, с лошо изпълнена схема на окачване, която прави автомобила нестабилен на пътя. Единственото му предимство пред неговите конкуренти е ефектната визия, и до някъде двигателя и скоростната кутия. Но като цяло мощния двигател в съчетание с лошото окачване го прави автомобил за самоубийци.
6
2
 
1
 
! Отговори
val преди 8 години
Оправете си заглавието, пише се най-мощният.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Перник само цъкат с език кога ли ще сменят тройките с тази хубавица. Има няма след 10-12 години градът ще се напълни с юбилейния модел.
4
5
 
2
 
! Отговори
hmn преди 8 години
и какъв е смисълът от 290 коня с предно предаване? да износиш предните гуми по-бързо? или да имаш най-неприятния възможен torque steering?
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пернишката мечта вече е реалност ! Ура !
2
4
 
31
 
! Отговори
КуРти преди 8 години
В Перник тържествата не са спирали 3 дни по този повод.
1
7
 
6
 
! Отговори
цоко преди 8 години
Голям кеф !