Porsche откри ерата на електромобилите

Mission E е премина Северната дъга за по-малко от 8 минути
16 сеп 2015 14:37, Красимир Ангелов
19
Porsche откри ерата на електромобилите
Снимки: Porsche

Компанията Porsche показа прототип на електромобил с 4 места, който само с едно зареждане може да измине около 500 км, съобщи пратеникът на Automedia.bg на международното автомобилно изложение във Франкфурт.

Концептуалният Mission E бе показан на специално мероприятие – "Нощта на премиерите", където автомобилният концерн Volkswagen представя пред отбрана публика и представители на медиите всички свои нови модели.

Автомобилът е снабден с два електромотора с обща мощност над 600 к.с., които му позволяват да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а до 200 км/ч – за 12 секунди. Освен това Mission E има система за задвижване на четирите колела и пълноуправляемо шаси.

Представител на Porsche разкри, че концептът е бил тестван на Северната дъга на пистата "Нюрбургринг", където е записал постижение от под 8 минути за обиколка. Специално за модела е разработена нова 800-волтова система за презареждане, която позволява пълненето на 80 % от акумулаторите за 15 минути. Това стига за преход от 400 км.

Още информация и снимки за Mission E вижте само в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Porscheeлектромобил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета аргумента за резервни части, ме напушва смях - в Тесла има 20-ина механични части, така че няма какво толкова да се ремонтира или сменя, а батериите са с гаранция 8 години; концепцията за поддръжка е напълно различна, колите са под електронно наблюдение, тъй че работата не опира до сервизна или дилърска мрежа.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тесла модел Х е 700 к.с.поинтересувай се малко преди така да се запениш!
12
3
 
6
 
! Отговори
MmM преди 8 години
До DreamTheaterСмешно изказване.Това порше я излезе я не след 5 години,тогава Г.н Мъск ще е направил Е-кола която ще лети.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди повече от сто години Порше може да е бил новатор в електромобилите, но въпросът е днес колко чисто електрически автомобила са продадени и от кого. Показателите, постигнати от Порше, не са по-добри от показателите на Тесла. Просто питам - как Порше ще смаже Тесла...по-красиви и по-евтини ли ще са техните електромобили?
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ладите последни ще минат на ток, за да има Путин на кой да продава нефт
9
2
 
6
 
! Отговори
Когато преди 8 години
Фердинанд Порше е направил първият си електромобил, Тесла все още е било само фамилията на известния изобретател от сръбски произход.
8
1
 
1
 
! Отговори
AZ22 преди 8 години
До Анонимен 8Може ли да направиш едно сравнение тук по тези показатели, плюс км с едно зареждане?
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По какъв показател Порше може да бие Тесла? В какво? Ускорение? Разход? Комфорт? Лукс? Цена?
6
4
 
6
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Koi sa tesla che da ne moje da gi bie??
5
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тесла вече има своя инфраструктура с безплатни суперчарджъри; колата се зарежда от всеки контакт за трифазен ток и поставянето му в Западна Европа не е разход. Докато Порше пусне на пазара първите автомобили, Тесла ще изкара новия (малък) модел с цена на половината на сегашната лимузина. Та пак питам - как точно Порше ще бие Тесла?
4
1
 
10
 
! Отговори
Ясен преди 8 години
До АнонименДа бе! Китайската стена още я има,а берлинската не издържа и 50 години.
3
3
 
1
 
! Отговори
800w преди 8 години
800w? 15minuti/400km, kpd 27km/minuta. moga li da zarejdam 1 minuta, za da xodia i da se vrushtam ot rabota?.p.s. za suveti, kolko shte mi struva da si sloja 800w elektricheski outlet v panelkata?
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах, какво са "открили" и как точно ще бият Тесла? :D
1
8
 
12
 
! Отговори
AZ22 преди 8 години
Немците май ще бият Тесла!