Проверяват още един сгафил двигател на VW

Американската агенция започва разследване на 3,0-литровия TDI V6
24 сеп 2015 14:10,
24
Проверяват още един сгафил двигател на VW
Снимка: Audi

Още един дизелов двигател на Volkswagen Group е заподозрян в неверни данни на вредните си емисии, съобщава The Detroit News. Агенцията за опазване на околната среда (EPA) започва разследване на 3,0-литровия TDI V6, който се поставя на Porsche Cayenne, а също така и на Audi A6, A7, A8 и Q5.

Първоначално EPA обвини Volkswagen във фалшификация на екологичните тестове на друг мотор – 2,0-литровия TDI. От агенцията са на мнение, че концернът е поставял специален софтуер на автомобилите с този агрегат, за да се намалят показателите за изхвърлените вредни емисии. Разликата между реалните резултати и представените от производителя е до 40 пъти по-висока.

Заради скандала VW Group е заплашен с глоба от 18 млрд. долара само на територията на САЩ. Ако еколозите открият несъответствия и при V6 TDI, санкцията ще нарасне значително. Само за последните няколко дни са подадени повече от 25 колективни иска срещу германския производител. С тях се занимава юридическата кантора Haegens Berman, която е базирана в Сиатъл и е специализирана в подобни дела.

Един от шефовете на фирмата – Стив Берман, съобщи че първите претенции на клиентите към VW Group са били проявени още на 18 септември, само часове след като EPA е обявила резултатите от своето разследване. Бързата реакция се обяснява с факта, че сред собствениците на автомобили с такъв мотор са много юристи.

„Самият аз убедих много познати да си купят автомобили на Volkswagen с дизелов мотор, след като бях повлиян от рекламата за „чист дизел”. Дори купих такива коли на двамата си синове”, коментира Берман, като уточни, че с него вече са се свързали над 200 души, които се чувстват излъгани от Volkswagen.

Още за скандала във Volkswagen четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разликата между реалните резултати и представените от производителя е до 40 пъти по-висока.Абе инженерите вие го изкарахте колите на швабите че замърсяват повече от Камаз и Краз на Руснаците. ХаХа смех
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А що не проверят руските Лади?Защото никъде по света не се карат тези ***.
16
2
 
7
 
! Отговори
... преди 8 години
До Анонимен 16, така е американските двигатели не са никак екологични, но не се рекламират като такива. Точно обратното там ги рекламират, като традиции, мощност, доверие, качество, но не като екология. И изведнъж някой който ти е продавал еко кола се окаже *** си искаш парите нормално е !
15
7
 
21
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
САЩ - под 5% от населението на планетата, консумират 60% от енергията. Останалия свят да ги даде под съд за опит за непредумишлено убийство на планетата в следствие на престъпна безотговорност и нехайство. Да изплатят репарации на квотен принцип за пероид от 150 години. Първите 50 им ги опрощаваме поради давност.
14
1
 
23
 
! Отговори
Miro преди 8 години
проблема не е дали и колко са вредни, а че са се рекламирали като супер чисти и за подменили данните, с които са доказвали това. и много народ се е излъгал и ги е купил ....
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те пък защото американските двигатели по 6-7 и нагоре литра са много екологични и икономични.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво ли ще стане ако вземат да проверят сега и дъщерните дружества на VW? Да не фалират германците покрай бежанците и авто глобите
11
3
 
14
 
! Отговори
az преди 8 години
Нищо няма да стане. Преди години от Хонда направиха същата свинщина. Няколко извънсъдебни споразумения и се оправиха с хамериканските власти. Единствено от частни искове и природозащитни организации могат да имат проблем.
10
2
 
26
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
То щото американските кочини,горящи 25/100 са много екологични....Котешки каваци-купили ги,щото били много екологични!Американци и екология!?Купуват ги,защото вървят като луди,а горят наполовина на американските!А самите адвокати са абсолютни хиени и едва ли ще пропуснат случая да намажат!Колкото до Вагините-и те не са стока,обичат да послъгват.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакаме отговор от ЕС: на микромеките, гугъл и гнилите ябълки да им бъдат наложени по 8,7 милиарда глоба за монопол и нелоялни практики.
8
8
 
26
 
! Отговори
do 4 david преди 8 години
Ми те са един концерн бе, ***. Е сега именно него ще обследват.Това е нищо пивече от мизерни протекционистични атаки срещу европейска фирма.Или 5.0 литровите им камиони с по 140кс са по-чисти.Американци и повече не ги обиждай!
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВ Щатите са доста сериозни в прилагането на правилата, едва ли е поръчково. Виж само рекламата за този чист дизел. Неможе да се рекламираш като едва ли не конукурен на хибридите, а в същото време лъжеш със емисиите.
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е па като не ги харесвате дайте ги на нас ние ги взимаме на бройка даваме по 200евра,нали са развалени така и така да не ги хвърляте на ***...
5
5
 
30
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Немците са същите мошеници като балканците, просто работят на друго ниво.
4
39
 
6
 
! Отговори
david преди 8 години
Какво прави снимка на двигател за ауди Q7 над статия за VW ?
3
4
 
48
 
! Отговори
А преди 8 години
Аз карам фолцваген пасат 1992 година. Има ли как да се явя някъде да ми проверят емисиите ? Дизел е колата ми и се притеснявам за вредните емисии. Така ако мога и аз да се вклучя в кампаниата ще мога да взема някои леф и да си купя по нова.
2
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютна поръчкова атака.
1
6
 
19
 
! Отговори
eeha преди 8 години
а на кравите ауспуха ще проверят ли?