Възраждат "Москвич"! Какво ли ще произвеждат?

Руският клон на Renault е подал заявка за регистрация на марката
13 окт 2015 13:00,
60
Възраждат "Москвич"! Какво ли ще произвеждат?
Москвич 2142 Иван Калита. Снимка: Аutonavigator

Руското представителство на Renault е подало заявка до местното патентно ведомство "Роспатент" за регистрация на търговската марка "Москвич", а също така и на логото на компанията, която до 2001 г. произвеждаше автомобили в едноименния завод в руската столица. Това съобщава агенция "Москва".

"При нас са заявени обозначенията "Москвич" и "Moskvich", както и изображението с оригинална фигура с формата на огъната линия", се казва в официалното съобщение на "Роспанент", като не се дават други подробности по искането на представителите на Renault.

Според в. "Известия" французите искат да започнат да продават под марката "Москвич" своите бюджетни модели Logan, Sandero и Duster, които в Европа се продават под бранда Dacia, но в Русия са известни като модели на Renault.

Идеята е да се отделят най-достъпните автомобили на френския производител в отделна марка. Така ще се избегне асоциацията с останалите модели на Renault, които съответно ще се предлагат на по-високи цена.

В момента руските Logan, Sandero и Duster се произвеждат в завода на Renault в Москва, който до 2014 г. бе известен като "Автофрамос". Предприятието се намира на територията на бившето "Москвич", банкрутирало през 2006 г.

Последните модели на легендарната съветска марка бяха семейството "Святогор", хечбеците "Юрий Дългорукий" и седаните "Княз Владимир" и "Иван Калита". Тяхното производство бе спряно през 2001 г.

Историята на Москвич, както и други любопитни статии за руските автомобили вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
до 49 от един патил преди 8 години
Да, ама Не. Нямаше мощност, харчеше, гниеше, радиатора му беше зад фара, загряваше, а и спирачките трябваше да ги натискаш с два крака 200м. преди светофара. С една дума - ***.
37
1
 
1
 
! Отговори
Само питам... преди 8 години
....и тоя руски модел ли ще се продава с колонка за бензин от Лукойл...??!
36
0
 
1
 
! Отговори
Ами ,дааааааа... преди 8 години
..ами да възродят и Т-34, та нашите дупедавци масово да си ги купуват ,бе....ха,ха,хааааааааТъкмо на село ше си орат с него на новия "семеен колхоз"!
35
0
 
3
 
! Отговори
Стар виц преди 8 години
Германците купили завода "АЗЛК" и решили вместо Москвич да произвеждат Мерцедес. Настроили линията, пуснали я - излиза Москвич! Сменили машините изцяло с германски, преоборудвали целия завод, пускат линията - излиза Москвич! Сменили персонала, само германци (даже охраната и чистачките), пускат линията - МОСКВИЧ!На отсрещния хълм стоят Чапай и Петка, гледат през биноклите и Чапай казва:- Петка, аз като ти разправях, че мястото е прокълнато, ти ми се смееше...
34
0
 
5
 
! Отговори
5ков преди 8 години
Чакам да възродят "Запорожец", те това беше автомобил! :)
33
1
 
1
 
! Отговори
dp преди 8 години
А бе по-добре да правят железни кошници като тая на снимката отколкото нищо да не правят.Ако могат да ги продават някому защо не.Не че виждам как ще ги направят достатъчно по-евтини от истинските коли та да поисканякой да ги пупи де.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Порше възраждат ЗАЗ . Ще произвеждат 965 и 968 купе и кабриолет на базата на Кайман и Бокстер
31
3
 
8
 
! Отговори
gogo преди 8 години
АЗЛК-Ах,Защо Ли те Купих
30
19
 
22
 
! Отговори
Я люблю водку преди 8 години
Всеки нормален човек знае че руските стоки са демоде и не стават за нищо!!До 1991 година българските граждани нямаха избор и купуваха руските ***(Жигули,Лада,Москвич) с разход 15л/100км.Волга беше голяма екстра макар че харчеше около 20 литра на 100 км.
29
2
 
10
 
! Отговори
ха преди 8 години
"Възраждат "Москвич"! Какво ли ще произвеждат?" отг. - РЕНО:)))))))
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина си беше сделан Москвича. Един път съм карал, бях разочарован. Купих Жигули на старо. Какво ли не правих да сваля разхода, нема начин. Иначе държелива на нашите разбити пътища. Можеш да я караш докато се разпадне. Има още на по 20-30 години които си вървят по селата и вършат работа. Коя западна бангия ще изкара толкова, особено френска? Някой стар Форд може. Фиат отдавна ще е изгнил. Стар Мерджан може, модел 123 и 124. Новото е ***. БМВ ще е умряло отдавна. За нас бедняците прости кол
27
7
 
4
 
! Отговори
haha преди 8 години
Do 33...Само немска и японска кола признавам.***********************************Не признавам ни немска ни японска кола, признавам само определени марки - ферари, ламборжини, макларен... Аре у десно. А нов Хюндай искаш ли или опела 3та употреба те задоволяваааааааааа. Пий една скоросмьртница шмрькни малко дрога и бади щастлифффhahahahhahahahhahahha
26
5
 
0
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
много са разбирачите, но с малко реален опит. конкретно:1. колата на снимката отпред е копие на хюндай2. отзад, на волга3. някой може ли да каже защо страничните огледала не са успоредни на пътя4. защо чистачките не са на долния край на уиндшийлда, а основите им не са скрити под капака5. защо малкото стъкло, което явно не се отваря, е залепено на Бе-колоната, а не на Це.6. имайте предвид, че рено искат да си пробутват дизелите, така че вероятно и такъв агрегат ще е налицеприятен ден
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В магазин за авточасти:- Продавате ли части за Москвич?- А какво ви трябва чук или пирони?
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чугунска му работа.
23
15
 
25
 
! Отговори
555 преди 8 години
Далече от руски ***!!Москвич,лада и волга са за ***.Само немска и японска кола признавам.Руснаците да пият водка и да произвеждат бомби!!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Купих си кола Юрий Дългорукий - хахаххахаха
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дизелак ще има ли или само бензинояд?
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера гледам по новините Волен го карат с Ауди и много ми падна в очите. Преди се возеше в Пежо. Вместо да се качи на някоя нова Лада той избрал евроатлантически возила. Защо ли?
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Москвич ако го свалиш под 15-20 на 100 бензин ще е постижение.