Aston Martin от Македония. Не е шега работата!

Британският производител иска да строи завод при комшиите
Обновена: 12 яну 2016 17:45 | 12 яну 2016 17:37,
47
Aston Martin от Македония. Не е шега работата!
Снимка: Ройтерс

Македония може да се превърне в център за новите модели на луксозната британска марка Aston Martin. Производителят търси място за нов завод, като е твърде вероятно да бъде избрана именно западната ни съседка, пише Ройтерс.

Според информацията правителството на Македония е отправило оферта към Aston Martin, която обаче е била отхвърлена от британците. Непосредствено след това е било изготвено ново предложение от страна на съседката ни, което е привлякло вниманието на производителя на луксозни автомобили.

Посочва се, че първоначално в Aston Martin се проучвали общо 19 дестинации за новия си завод, като към момента броят им е редуциран до само няколко. Освен Македония, производителят води преговори за две локации във Великобритания, една в американския щат Алабама и една в Близкия Изток.

"Отправихме много добра оферта към Aston Martin", споделя висш държавен служител от Скопие пред Ройтерс. И уточнява, че окончателното решение за строежа на завода ще бъде взето до няколко седмици.

Въпросният нов завод на Aston Martin е основна част от стратегията на марката за увеличаване на производството. Планира се продажбите да нараснат четири пъти до около 15 000 коли годишно през 2020 г. Един от първите модели, които ще се произвеждат в бъдещото съоръжение, е първият кросовър на Aston Martin - DBX.

Към момента Aston Martin разполага със само един завод. Той е разположен в Гейдън, Великобритания.

Автомобилната индустрия не е чужда на Македония. От 2009 година в близост до столицата Скопие работи фабрика за производство на катализатори на компанията Johnson Matthey, допълва агенцията.

Друг британски производител - Jaguar Land Rover, наскоро също обяви, че иска да строи завод в Източна Европа. България обаче не бе посочена като възможна локация.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aston Martinovski ще пише :) :)
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aston Martinski. Партенката е безплатна.
20
4
 
7
 
! Отговори
Александър Македонск преди 8 години
Астон Мартин Лагонда Лимитид (на английски Aston Martin Lagonda Limited) е британски производител на луксозни спортни автомобили. Основан е през 1913 г. в Лондон от Лайнъл Мартин и Робърт Бамфорд (емигранти от Македония). Лайнъл Мартин всъщност е лай.ото Мартин от Куманово,а Робърт Бамфорд е първия македонец катастрофирал с Форд.Той е от Прилип.Що е маке все е юнак.
19
4
 
7
 
! Отговори
разбирача преди 8 години
англичаните нали строиха веднъж завод тук на Ровър? тогава жан виденов ги прецака, не мисля че ще си повторят грешката и пак да загубят милиони. просто ние си не ставаме
18
1
 
11
 
! Отговори
.. преди 8 години
Британците ако се излъжат да стъпят на "македонска" земя, после няма да могат да си вземат марката обратно. Веднага ще влезе в учебниците по история, че те са я създали :) :)
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега вече ще имаме Астон Маке.
16
2
 
8
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
От 1965 година насам, доста западняци се опитват да сглобяват каруци у нас. Имаме и специалисти. Нямаме далновидни политици! А вероятно нямаме и производствени мощности, с които да подпомагаме едно такова производство. Румънците здраво се хванаха с френците тогава - в 60 - те.Може колите им да не са от много високо качество, но има и за тях, и износ правят.Камиони произвеждат също.Знам защо спряхме "Булгарреното"и "Булгаралпина"! "Роувъра" защо не тръгна във Варна? 200 души обучаваха и... ядец!
15
3
 
4
 
! Отговори
Последния модел преди 8 години
Aston Martin DB10 MAConcept
14
13
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
Защо не искат да инвестират в България? Тук има евтина работна ръка, ниски данъци и сме острова на стабилността на балканите.-Грешиш, че политиците са виновни. Просто в България няма квалифицирана работна ръка, която да сглобява автомобили. Един англичанин искаше да сглобява електромобили в Стара Загора, но като видя, че там няма квалифицирани работници се отказа. Не е ясно как в Македония ще го решат този проблем.
13
2
 
17
 
! Отговори
ист преди 8 години
Новата кола ще се казва Астън Маке.
12
7
 
33
 
! Отговори
ЗАЩО преди 8 години
Защо не искат да инвестират в България? Тук има евтина работна ръка, ниски данъци и сме острова на стабилността на балканите. АААА да, също имаме корупция, висока престъпност, некомпетентни и алчни политици, не работеща съдебна система и прокуратура, западащо образование.Хммм, май си отговорих сам.
11
2
 
29
 
! Отговори
Цъфнал ГЕРБ преди 8 години
Според Баце, Лилето, Роско Президента и други "големи" умове, България е отличник в икономиката, остров на стабилността и прелива от квалифицирани кадри. И не само това. Имаме блестяща инфраструктура, а държавната ни администрация е на световно ниво. Изобщо бизнес климата в България е райски. Чудно защо сериозните инвеститори не искат, дори да чуят за България и само разни международни спекуланти се мъкнат тук.
10
3
 
13
 
! Отговори
Без думи преди 8 години
това е пореднот доказателство какви са ни политиците!!!! нямам друг коментар!!!!
9
10
 
12
 
! Отговори
Мите Скопянеца преди 8 години
Македонското правителство на чело с Никола Груевски е най-доброто правителство което Македония е имала някога. Работят с сърце и душа за родината си. В изминалите години , при тежка световна рецесия успяха да привлекат много реномирани инвеститори, между които и Джонсон Мети, британски произведител на катализатори. Не чакат сами да дойдат инвеститори, а те идват при тях и им правят оферти и ги молят да инвестират. Пожелавам и България да има таковаправителство. Работят много и дават резултати.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ESTESTVENNO , CE ANGLICANITE NI OTHVATLET KATO DESTINACIA ZA STROEG NA NOV ZAVOD V BULGARIA. TE NE NI OBICAT, ISKAT SAMO DA SA V NACHITE KURORTI I DA SE NAPUVAT I DA TROCHAT. I TOVA BILI EVROPEICI.
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БГФ освен за терминал на наркотици и инкубатор за мафиоти, за друго не става!Имаме богат опит и специалисти в тази насока.Дори на "правителствено ниво".
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми нормално да ги правят там. Все пак македонците са ги измислили тея коли.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то астон мартина, винаги си е бил македонски.
4
4
 
29
 
! Отговори
Svedust преди 8 години
Хайде сега да се замислим, защо не искат да идват в България. Само преди 3-4 години доста производители на автомобилни части и аксесоари гледаха на нас като на привлекателна дестинация, 2-3 даже отвориха заводи в Русе, Пловдив, Божурище, а сега вече не сме интересни.Със сигурност, мога да ви кажа, че нашето правителство оферти не отправя към инвеститорите, а чака да го подкупят начело с баш омбашията на държавата, за да ги допусне до нашата прекрасна земя.
3
3
 
14
 
! Отговори
Uau преди 8 години
Кой ще си купи Aston Martin Made in Macedonia?