Автомобилите на Renault покриват еко нормите

Проверката не е открила никакви нарушения
15 яну 2016 13:56,
9
Автомобилите на Renault покриват еко нормите
Снимка: Ройтерс

Моделната гама на френския производител Renault покрива екологичните норми. Това е установила проверката, която изправи на нокти автомобилната индустрия на Европа.

Службите във Франция са проверили щателно редица съоръженията на производителя, сред които и такива, занимаващи се със сертифицирането на двигателите, се казва в съобщение от Renault. Целта е била да се провери дали в модели на френската марката е използван софтуер за манипулиране на данните за вредни емисии, подобен на този, който бе открит през септември 2015 година в редица автомобили на VW Group.

"Проверката показа, че автомобилите Renault покриват екологичните норми, както и че при тях не е използван нелегален софтуер", се казва в съобщението.

Информацията за проверките се появи вчера, като мигновено се отрази на акциите на Renault, които се сринаха с над 20 на сто. Притесненията за нов скандал в Европа повлияха и на други производители. Спад от 6,8% отбеляза Peugeot, при BMW той е 4,6%, при Daimler - 5,7%, при VW - 4,4%, а при Fiat Chrysler Automobiles (FCA) - 7,87%, допълва Marketwatch.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Имеется хас да не е! преди 8 години
Т.нар. "проверка" стана във Франция и имаше за цел не да излови мишките от рено а да им даде опрощение, т.е да ги оправдае! Истинска проверка се прави от независима контролна организация на 3-та страна, както стана с VW!Не напразно в рено на 1 инженер се падат 4-5 адвоката ...
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не купувайте RENAUT, а купувайте RENAULT, баба Меркел си служи с типични комунистически средства. Видите ли да Фолксваген лъжат ама те всички лъжат така че нямате избор. Е да ама не е така има избор не всички на пазара будалкат потребителите си.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А американските печки, кога ще ги проверим колко вредни емисии изхвърлят? Та да им паднат и техните акции малко. Много избирателно проверявате.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не харесвам френски автомобили, но цялата тая акция смърди на организирано мероприятие отвъд океана. В тоя смисъл съм изключително доволен, че излязоха чисти.Очаквам ответни удари от ЕС и ЕК насочени към САЩ.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съмненията не се потвърдиха, но петното е лепнато и финансовите загуби са реални. Прави впечатление, че последвалия спад се отрази на акциите само на европейските производители. Американските не пострадаха.
2
1
 
9
 
! Отговори
Гундьо преди 8 години
До АнонименМного си неграмотен, братле!
1
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE KUPUVAI RENAUT.