Renault изтегля от пазара 15 800 коли

Проблемът е във филтрите на модела Captur
20 яну 2016 12:22, Красимир Ангелов
18
Renault изтегля от пазара 15 800 коли
Снимка: Renault

Renault ще изтегли в сервизите си 15 800 бройки от модела Captue след проверка на изпускателната система на автомобилите. Това съобщи министърът на екологията на Франция - Сеголен Руаял, в интервю за радиостанция RTL.

През миналата седмица властите в страната провериха офисите на Renault, като под съмнения бе поставена редовността на двигателите и най-вече тяхното програмно оборудване, което може да намалява нивата на вредни емисии. Подобен софтуер бе открит през миналата година при модели на Volkswagen с дизелови двигатели и предизвика един от най-големите скандали в историята на автомобилостроенето.

Нередности при двигателите на Renault не бяха установени, но се оказа, че има проблеми със системата от филтри на дизеловата модификация на Captur. Тя не работи при високи температури, както и при температури от под минус 17 градуса. Затова ще се наложи тези автомобили да посетят сервизите, като отстраняването на проблема ще отнеме няколко часа.

От Renault обявиха, че сервизната акция всъщност е стартирала още през декември, като засяга единствено модификацията с дизелов мотор с мощност 110 к.с. Производството на тази версия е стартирало през юли миналата година, а проблемът е открит през септември и веднага е отстранен.

Още автомобилни новини четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: renault
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Само 15000!?Много си зле,много ти разбира кухото канче
10
1
 
9
 
! Отговори
9 преди 8 години
8 рена съм сменил за 18г. и проблемите с тази марка са като на всички други коли,никога не са ми създавали проблеми сериозни - блокиране на двигатели,пукане на блокове,течове на масла и тн.глупости.Плюят марката тези,които освен германеца и агресивното с 500 коня,друго не признават.Реното е евтина и за парите си много добра кола с евтина поддръжка това е..
9
5
 
1
 
! Отговори
Само 15000!? преди 8 години
Че то 90% са за спиране и закриване, т.е. всичко което не се прави от Нисан!
8
1
 
4
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Каптурчето няма грешка, със 110 коня турбо дизел направо е изтребител и харчи 4 извън града.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ифчо, нещо си се заблудил, я повери в гуглето къде какво се пройзвежда в Европа преди да се изказваш неподготвен. И караш цитронче оти немаш кинти за хонда.
6
6
 
2
 
! Отговори
69 преди 8 години
До многознайкото #3:То е достатъчно да ги видиш рената отвънка и/или отвътре, че да ти стане ясно, че щом нещо е толкова насилствено грозно го считат за хубаво, какво е нивото на качеството.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе карай си френските коли и не ми губи времето, като си толкова отворен, нищо не ти е ясно , аз има ли възможност с два реда да обобща всички проблеми на марката, всека кола си има проблеми, но на някой са прекалено много, не ми се спори, и без това нищо няма да разбереш. лек ден. (ако имаш конкретно питане за марка и модел , питай, ако знам ще ти кажа ако не, аз не съм от тези дето всичко разбират,)
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
младеж, ти от къде знаеш какво съм ремонтирал, т акоментираш, личи си, че си някой който или е хванал гаечния ключ вчера или си някой който само върти геврека, и вика еее ама само как вози, мога да ти говоря за коли колкото искаш, но ще си загубя времето . старите френски бяха горе долу добре, новите са проблемни с електрониката, защо купиха нисан,за да могат да стъпят на азиатския пазар да си продават колите защото иначе за нищо не им стават, като толкова ти харесва, карай френско,
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 3, карал съм и съм ги ремонтирал повече от 30 години, доволен ли си? ако искаш здрава кола вземи си японска, и някой немски стават, но не и френско, едно е удоволствието от карането друго е когато вземе да ти създава глупави проблеми, ясно?
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рено послъгват само при разхода на гориво. Но всички го правят в различна степен.
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
френски кИнефчета