Toyota отново е №1 по продажби

Резултатът на японците обаче е по-слаб от миналогодишния
27 яну 2016 10:56,
1
Toyota отново е №1 по продажби
Снимка: Ройтерс

За четвърта поредна година титлата по продажби попада в Toyota. Японската компания е реализирала 10,15 млн. коли в световен мащаб през 2015 година, с което изпреварва германския си конкурент Volkswagen, става ясно от комюнике на компанията, цитирано от световните агенции.

Постижението на Toyota Motor е по-слабо от това през 2014 година, когато компанията пласира общо 10,23 млн. коли. Резултатът обаче е достатъчен за лидерското място.

Toyota, която включва и марките Daihatsu и Hino, отчита свиване на продажбите на японския пазар с 6,5 на сто до 2,17 милиона коли на фона на велите потребителски разходи. Продажбите в чужбина обаче са нараснали с 0,9 на сто до 7,98 милиона.

Като цяло японската компания прогнозира продължаващ спад на продажбите и през настоящата година очаква да пласира на пазарите 10,114 милиона коли.

За лек спад в реализациите си съобщи и вторият в класацията по продажби - Volkswagen Group. Германският концерн е пласирал общо 9,93 млн. нови коли в света през 2015 година, което представлява спад с 2 процента спрямо предходната година.

Сходно е и подреждането при продажбите на отделните модели. За поредна година лидерското място е Toyota Corolla, а веднага след нея се нарежда VW Golf, който измести от тази позиция Ford Focus.

Пълната класация - Топ 100 на най-продаваните коли за 2015 година - вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Тава си е. преди 8 години
Японски, корейски автомобил, нищо друго не признавам. Всичко друго се чупи като улаво! Фамилията ми е вече над 30 години на японски и сме доволни - пре!