Lada не си играе, пуска спортни Vesta и XRay

Седанът и хечбекът ще получат по-мощни двигатели
47
Lada не си играе, пуска спортни Vesta и XRay
Снимка: АвтоВАЗ

Двата най-нови модела на АвтоВАЗ – седанът Vesta и хечбекът XRay, съвсем скоро ще получат спортни модификации. Това съобщиха от централата на най-големия руски автомобилен производител.

Седанът Vesta вече бе преработен в състезателна машина, която ще вземе участие в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Сега предстои да излезе и версия с по-мощен мотор, по-твърдо окачване и по-агресивен дизайн. Настоящият най-мощен модел разчита на 1,8-литров мотор със 122 к.с., но при новата модификация се очаква мощността му да надмине 140 к.с.

При хечбека XRay нещата стоят малко по-различно, защото подобно на френския си роднина Renault Sandero Stepway (продаван на някои пазари и под марката Dacia) спортната модификация някак си не се връзва. В АвтоВАЗ обаче са готови да експериментират и да търсят ниша, в която да позиционират подобен автомобил.

В момента най-спортният модел на руснаците е Kalina, който се предлага във версия Sport със 118 к.с. и версия NFR със 136 к.с. Все по-често се чуват слухове, че в компанията работят и върху модификация NFR Turbo със 180 к.с.

Представител на АвтоВАЗ потвърди намеренията на компанията, като уточни, че се предвижда общо производство на около 4000 бройки от двата модела.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ladaАвтоВАЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
14
 
! Отговори
Виц някакъв преди 8 години
"Lada не си играе""Настоящият най-мощен модел разчита на 1,8-литров мотор със 122 к.с., но при новата модификация се очаква мощността му да надмине 140 к.с."---------Да се смееш ли, да плачеш ли.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма излагация
12
8
 
16
 
! Отговори
83343 преди 8 години
До ШОПО"Я па имам,,Мерджан,, !!! На двайсет годин е....Ама е ЗАПАДЕН !!!"" - И на 50 години да е, ще е много повече кола от руската ***.
11
10
 
17
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Хубаво , ама -Лада ! Не, мерси, това вече сме го виждали и карали !
10
1
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
За 100 евро можеш да си я конфигурираш във всяка кола. Дори и в едно Поло!
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Настоящият най-мощен модел разчита на 1,8-литров мотор със 122 к.с., но при новата модификация се очаква мощността му да надмине 140 к.с."140 коня, УАУ. Спортните немски коли ряпа да ядат. Европейските коли в този клас започват с тези коне и завършват с по 500 коня. От 1.8 литра само 140 коня ли са успели да изцидят?
8
8
 
12
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Като се има предвид че т.нар KALINA е обект на нескончаеми подигравки в самата Русия, си представям как ще се шашне светът от появата на новите модели..
7
10
 
11
 
! Отговори
ШОПО преди 8 години
Я па имам,,Мерджан,, !!! На двайсет годин е....Ама е ЗАПАДЕН !!!
6
5
 
5
 
! Отговори
Адидас батка преди 8 години
Шъ си я купим и че сваляме корвитолите от вечерното училище до нас. Хахаха. Много сех ще има. Хаха. Шъ бъда турбо гъзар.
5
0
 
11
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До 67138Нарича се голабилация това, то и Сеат и Шкода са Фолксваген примерно, така стават нещата в големите концерни. Двигателите на Лада са руски, пипнати от Нисан, ще има и чисто нисански агрегат, скоростите са на Рено, купето и интериора са руски, електрониката Бош. Доколко са се справили ще покажат нивата на покупките във времето ;)
4
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия "спортни" версии са по-слаби от базовите версии на нормалните марки. Не си играе, вярно - въобще не е в играта.
3
6
 
13
 
! Отговори
67138 преди 8 години
До Мужиктоя път по-има шанс да направят кола. Просто вече е Рено с емблема на Ладюха
2
9
 
17
 
! Отговори
rusnak преди 8 години
Купих си я, страхотна!
1
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, това е пътят към световните пазари. Успех!