Lexus показа новият си спортен хибрид

LC 500h е първият модел с новата хибридна система на марката
15 фев 2016 16:52,
2
Lexus показа новият си спортен хибрид
Снимки: Lexus

Спортно купе с хибриден двигател анонсира японската марка Lexus. Моделът носи името LC 500h и ще дебютира пред публика по време на стартиращото през март изложение в Женева.

В началото на тази година Lexus представи новия си спортен флагман LC 500, разчитащ на V8 мотор с 467 к.с. Показаният днес LC 500h е на практика същата машина, но оборудвана с хибридно задвижване.

Агрегатът на LC 500h е първият от новото поколение хибридни задвижващи системи на Lexus, носеща названието Lexus Multi Stage Hybrid System. "Новата ни технология има за цел да предостави още по-голямо удоволствие от шофирането, по-висока производителност и по-голяма ефективност", се казва в информацията.

Към момента няма подробности за двигателя на LC 500h. Изданието Motoring обаче твърди, че новата хибридна система съчетава 3,5-литров бензинов V6 двигател, електромотор и комплект батерии. Очаква се общата мощност на системата да бъде около 470 к.с.

Същият хибриден двигател ще се появи и при следващото поколение на луксозния седан LS, който очакваме в началото на следващата година.

Колкото до LC 500h, той ще има премиера в началото на месец март. Продажбите вероятно ще стартират веднага след това.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали ви казах, че батериите и ел.двигателите ще ги слагат само за парлама