Opel разкри новата функционална Zafira

Подобренията засягат всеки детайл от автомобила
1 юни 2016 15:37,
9
Opel разкри новата функционална Zafira
Снимка: Opel

Opel официално показа новата Zafira. Става дума за модернизация, която се прави в средата на жизнения цикъл на модела. В случая обаче обновлението е пълно и засяга почти всеки детайл на функционалния автомобил.

Външността на Zafira сега е вдъхновена от дизайна на новото поколение Astra. Няма ги характерните „бумеранги” от досегашния модел, а са се появили нови броня и решетка на радиатора, като за челните фарове се предлагат изцяло светодиодните умни светлини AFL (Adaptive Forward Lighting). Промените в задната част са аналогични - различни броня, LED светлини и капак.

Интериорът също демонстрира нова визия, като според съобщението на Opel подобренията оптимизират ергономичността, комфорта и видимостта напред. Виждат се ново табло и уреди, както и изцяло променена централна конзола. Основата новост при нея е инфо-развлекателната система Opel IntelliLink. Тя предлага интеграция на функциите на смартфони и Wi-Fi точка за достъп, като благодарение на сензорния екран елиминира редица от физическите бутони, с които е оборудван все още актуалния модел.

Акцент в салона са и ергономичните спортни седалки със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR, които също познаваме от Astra.

Инженерите и дизайнерите на марката са успели да подсигурят дори повече места за съхранение в салона, а багажникът предлага 710 литра обем (при версията с 5 места), които нарастват до внушителните 1 860 литра след сгъване на седалките от втория ред.

Арсеналът от електронни помощници е разширен с редица допълнителни технологии - функция за разпознаване на пътни знаци TSA (Traffic Sign Assistant), индикатор за дистанция до движещия се отпред автомобил FDI (Following Distance Indication), предупреждение за опасност от сблъсък отпред FCA (Forward Collision Alert), функция за предупреждение при опасност от неволно напускане на лентата за движение LDW (Lane Departure Warning), адаптивен круз контрол ACC (Adaptive Cruise Control) и други.

Моделът може да бъде снабден с адаптивното мехатронно окачване FlexRide. Информация за гамата от двигатели липсва, но пък се съобщава, че Zafira ще продължи да предлага версии на газ пропан-бутан (LPG) и метан (CNG, сгъстен природен газ).

Допълнителни подробности очакваме през идните месеци, когато функционалният автомобил ще се появи на пазара.

Още снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3, добре ли си брат?В багажника на Зафирата се побират два Пасат(ор)а барабар с комбитата им. Немаш ли друга трибуна за разказване на вицове?
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такивата тарикати с Фордувете внезапно осъзнават че кротката и добродушна Зафира, изведнъж се превръща в Урагана или Торнада и ги отнася преди да са се усетили. Не кола, а трансформър, дрогарю балък.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Opel разкри новата функционална Zafira"Старите нефункционални ли бяха?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чупи се дръжки, то нема какво да се счупи по това парче железо! За цената си е перфектна каруца.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Летото нали, че зимата Фордо не пали :)
3
3
 
3
 
! Отговори
Men преди 7 години
Побира се дръжки нали имам зафира. Багажника и е по-малък от на пасат комби и се чупи има няма 5 пъти повече. Германски москвич, най-тъпо конструираната кола, която съм виждал.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой разбира - купува си Зафира! В нея всичко се побира, никога не спира!
1
10
 
4
 
! Отговори
Луд с Форду преди 7 години
Ей такива Зафирки,Шаранчета,Кадита най ги обичам.По равното напъват а на на баира увяхват.хахахаха като малки гари ги пукам като гъби.еле ако са фирмени още по голям кеф