Коли без огледала? Япония каза "Да"

Разрешението за ползване влиза в сила още тази година
14
Коли без огледала? Япония каза "Да"
Снимка: Reuters

Японското правителство одобри закон, който позволява движението на автомобили без странични огледала.

Липсата на странични огледала обаче ще бъде компенсирана от малки камери, които ще показват реалната пътна обстановка на водача, посредством видеодисплей.

Все още не е ясен моделът, който пръв ще бъде оборудван с нововъведението, но най-вероятно такъв автомобил ще бъде факт още тази година.

Очаква се до 2023 г. технологията да бъде разпространена не само в Япония, но и по целия свят. Около 1/3 от всички нови коли в началото на следващото десетилетие пък ще използват именно камери, а не странични огледала, добавя още Automotive News.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Японияогледала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12 мнения на кибици, ако така, ако онака, представям ди не си представям... ДВЕПМ.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм за тези камери но ако се слагат на японски коли, защото знам че японците държат на качеството. За френски коли - и дума да не става. Представям си ги само - караш си и по едно време камерата спира и изписва на екрана new hardware found. Installing the device driver. Unable to install the device. Please reboot. Малиииии
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Авто-производителите вече се чудят се какво да измислят и затова заменят работещи елементи с ненужно скъпи и лесно-развалящи се джаджи.
5
3
 
8
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Разгеле...ще се свърши с гримирането по светофарите и по време на движение!!! То и без това по-голямата част от жените изобщо не използват огледала докато шофират...
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** автодизайнера, веднага се обади. Ми то на всички нови коли ако се бъгне електрониката нищо не става от тях. Сигурно и за братя Райт са говорили, че ако им се отлепят крилата, ще паднат.Що ли компаниите преди да произведат нещо, не се допитат до *** - компетенцията, ами хвърлят НАРОДНА пара на вятъра, вместо да ги дадат тез пари за увеличаване на пенсиите.
3
1
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Хахаха и аз на мойту москвич 412 дефорсак също нямам заводскп странични огледала....
2
1
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Добра идея.Може да го направим в България и да го продаваме на японците.Заемай се смело.Не го мисли.От законова гледна точка пазар има.
1
3
 
6
 
! Отговори
dominici преди 7 години
Поредната иновация победена от дъвка!