Bristol показа първия си нов модел

Спортният Bullet ще излезе на пазара догодина
25 юли 2016 14:29,
0
Bristol показа първия си нов модел
Снимка: Twitter

Снимки на новия модел на британския производител Bristol Cars бяха публикувани от компанията в Twitter. Премиерата на спортния автомобил с име Bullet (куршум) е насрочена за 26 юли, вторник.

Дизайнът на машината е в ретро-стил, който трябва да препрати към историята на марката. Според неофициални данни Bristol Bullet е оборудван с атмосферен V8 двигател, чиято мощност е 400 к.с. С този мотор автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди.

Това ще бъде и последният модел на марката с подобен агрегат. Той ще се появи на пазара през 2017 г., като цените все още са неизвестни. Първо ще излезе версията „спийдстър”, а след нея ще има и роудстър. Следващите модели на Bristol Cars ще разчитат на турбо мотори.

Самата компания е основана през 1945 г., като всички нейни автомобили са сглобявани на ръка и в ограничен тираж. През 2011 г. фирмата обяви фалит, след което бе закупена от Kamkorp Group. Последният модел на марката е купето Fighter, представено през 2004 г. То бе оборудвано с V10 мотор в 3 варианта на мощност – 532, 637 и 1026 к.с.

Още снимки - в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари