Малтийци направиха електричка с 810 к.с.

Машината е с три гуми и стартира от 35 000 евро
1 авг 2016 21:14,
4
Малтийци направиха електричка с 810 к.с.
Снимка: Valene Motors

След като демонстрира електрически прототип с пробег от 1000 км., малтийската компания Silex Power представи още един брутален автомобил на ток. Той е дело на дъщерното й дружество Valene Motors и трябва да бъде на пазара през следващата година.

Моделът носи името Black Mamba и залага на концепцията с три колела, която познаваме от машини като Morgan 3-Wheeler и Polaris Slingshot. При малтийците обаче е заложено на изцяло електрическо задвижване.

Предвидени са три различни батерии, които са разположени зад шофьорското място и задвижват задното колело. Най-малкият акумулатор е с капацитет 15 кВтч и предлага пробег от около 180 км. По-големите с 30 и 50 кВтч предоставят автономия от съответно 310 и 500 км.

Според информацията от Valene Motors, най-малките батерии могат да бъдат заредени догоре за само 25 мин. Акумулаторът с 50 кВтч изисква около 1 час.

Машината с дължина от само 3,7 метра и две места ще се предлага с няколко задвижващи електромотора, разположени в главината на колелото. Най-мощният ще генерира внушителните 810 к.с.

Към момента малтийците разкриват динамичните показатели единствено на базовата модификация на Black Mamba. Тя е заредена с едва 107 к.с., но е способна да развие 100 км/час за нищожните 4,2 сек. Можем само да предполагаме каква динамика ще демонстрира моделът с 810 к.с.

Премиерата на Valene Black Mamba е насрочена за догодина, така че очаквайте подробности. Моделът вече може да се поръчва, като цените започват от 35 000 евро.

Още снимки - в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори малтийците направиха супер кола!А гиганта Лада още не може да сглоби една свястна машина...Защо нищо в Русия не работи както трябва ?!