Проблем с еърбеците връща в сервиза новото Audi Q7

Акцията засяга 14 535 екземпляра от модела в САЩ
1 авг 2016 20:21,
1
Проблем с еърбеците връща в сервиза новото Audi Q7
Снимка: Audi

Сервизна акция за модела Audi Q7 стартира Volkswagen Group of America, съобщава Управлението по безопасност на движението на САЩ (NHTSA). Засегнати са общо 14 535 екземпляра от модела, при които е открит проблем с предните въздушни възглавници.

Акцията е насочена единствено към пазара САЩ и се отнася за новото поколение Audi Q7. Откритият проблем с въздушните възглавници няма общо с мащабната акция на японския производител Takata, чиито еърбеци причиниха смъртта на поне 10 души в САЩ.

"Предните въздушни възглавници при Audi Q7 могат да се отворят с по-голяма от нужната сила, а това може да причини наранявания на пътуващите в автомобила", се казва в съобщението на NHTSA.

Сервизната акция ще бъде изцяло за сметка на Volkswagen Group of America. Самият ремонт представлява инсталиране на нов софтуер, без да се налага подмяна на компоненти.

Сервизни акции за други автомобили вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е щото е за америка- там не смеят да бъркат вече.Виж, за Европа, не е толкова важно. Нищо че вероятно са същите повредени, просто при нас никой не ги тества, докато не се хвърли през някоя мантинела или се нацепи директно в някой опел.