Дизелът на Opel отговаря на всички норми

Регулаторът в Германия обяви резултатите от проверката
2 авг 2016 20:22,
8
Дизелът на Opel отговаря на всички норми
Новата Zafira. Снимка: Opel

Дизеловият двигател на Opel отговаря на всички законови изисквания, е заключението на германската федерална служба по моторен транспорт (KBA), предава Automotive News, цитирайки германския Bild am Sonntag.

Това е установила проверката на регулатора, която стартира малко след избухналия миналата година скандал с манипулираните двигатели на Volkswagen Group.

Тогава от Opel сами признаха, че в техния 2.0 CDTi е инсталиран софтуер, който изключва системата за контрол на изхвърлените газове при скорост по-висока от 150 км/час. Но уточниха, че това е направено с цел да се предотврати повреда на задвижващата система.

Сега от KBA потвърждават официално, че системата на водещата европейска марка на General Motors по никакъв начин не заблуждава купувачите или ведомствата, които следят за екологичните показатели на автомобилите.  Технологията отговаря на законовите изисквания и е напълно легална.

Агрегатът 2.0 CDTi се поставя на няколко модела на Opel, включително Zafira, Insignia и Cascada.

Още по темата - в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
35
 
! Отговори
Язе преди 7 години
До АнонименЦялата гама коли на GM за ЕС се прави с двигатели на ФИАТ, без изключение. Както и автомобилите Крайслер които са изцяло собственост на ФИАТ. Най добрите дизели за леки коли се правят от ФИАТ. ФИАТ са първата автомобилопроизводителна фирма със серийно производство на дизели за леки коли. До днес са ненадминати в тая област. Мултиджета 1,9 който се слага и на бусове до 3,5 тона е с гарантиран живот на мотора 850 000 км.
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Специално двулитровия дизел НЕ Е от Фиат, 1,9 беше, но ти си двойно по-***, та не го знаеш.
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Шофер Абе *** "мозък" , дизелите на опел са от фиат , но ти си толково *** , че и това не знаеш!
2
3
 
40
 
! Отговори
край преди 7 години
Японските дизели 2.2 на мазда и Тойота са по 150-175 кончета. Немските 2.0 са по 150 -240 кс. Японските са спънати за да отговарят РЕАЛНО на екологичните изисквания на ЕС - като ги чипираш стават стават и те по 170-200к.с. обаче почват да попушват. В Япония лъжата е непозната. За германците сами си правете изводите - не лъжат често но като го направят е за милиарди.
1
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Но дори да харчи 20/100 все паке е за предпочитане пред коя и да е талига правена от пицар."Викаш Ламбо и Ферари ряпа да ядат пред Opel. Явно си фен на ръждата. Ахахахах.